ربابه معدنی در گفت و گو با ایسنا درباره بازار فروش کیف و کفش مدارس اظهار کرد: تقریبا ۱۱۰۰ فروشگاه در این ایام مشغول فروش کیف وکفش دانش آموزان هستند. به نسبت هر فصل، میتواند تقاضای خود را داشته باشد، اما در فصل بازگشایی مدارس معمولاً کیف، کوله و کفش بازار گرمتری دارد. معمولاً تا ۹۵ درصد کارها تولید داخل و با کیفیت هستند و توان رقابت با کالای خارجی را دارند. فروشندگان همه طبق مصوبه و با نرخ ۲۰ درصد سود مجاز به فروش هستند.
وی افزود: علاوه بر نظارت بر بازار، در قیمت گذاریها حمایت و حقوق مصرف کننده در نظر گرفته شده است، یعنی این تصور نباید باشد که چون فصل بازگشایی مدارس است پس فروشندگان میتواند اجناس خود را با بالاترین قیمت بفروشند. قطعا فروشندگان به دنبال دوام کار و جذب مشتری هستند و با عرضه کالای مرغوب موضوع معیشتی مردم را در نظر میگیرند.
معدنی درباره فروش کولههای خارجی گفت: کولههای خارجی هم طرفداران خود را دارد و معمولاً چون بیشتر مخاطب آنها کودکان هستند شکل عروسکی، رنگ و طراحی متفاوتی را برای آن در نظر میگیرند، اما همراه با آن کارهای ایرانی در بازار عرضه شده که تقریبا با همان کیفیت است.
وی درباره تفاوت کولههای خارجی گفت: توان تولید داخلی در رقابت با کار خارجی چیزی کم ندارد اما کولههای خارجی به روزتر هستند و مواد اولیهشان هم بهتر است. چون تولید کننده ما با مواد اولیهای که توان وارد کردن آن را دارد، تولید میکند. طبیعتاً کار خارجی توسط دستگاههای بهتری تولید شده و اگر قرار است کوله خارجی را با ایرانی مقایسه کنیم، باید ببینم در چه شرایطی، با چه مواد اولیه و هزینههایی توانسته آن را تولید کند.
معدنی درباره کولههای خارجی که با قیمت بالای یک میلیون تومان در بازار عرضه میشود، گفت: وقتی قرار است کالایی از خارج کشور وارد شود، هزینه گمرک خواهد داشت. حتی اگر قاچاق وارد شود باید از مرزها و معابر عبور کند تا به دست مصرف کننده برسد و این علت گرانی کار است. اما چنانچه ورود آن را آزاد کنند با قیمت مناسبتری عرضه خواهد شد.
وی درباره تاثیر کولههای خارجی بر فروش کولههای داخلی که از ۲۸۰ هزارتومان به بالا عرضه میشود، گفت: کولههای خارجی چون خیلی سخت وارد کشور میشوند، عرضه زیادی در بازار ندارد که بخواهد تاثیری بر بازار فروش تولید داخلی داشته باشد. اما فردی که به نسبت درآمدش میتواند کوله خارجی تهیه کند به این سمت خواهد رفت. به نسبت درآمد خانوادهها کوله و برندهای فوقالعاده مرغوب ایرانی در بازار وجود دارد که خانوادهها میتوانند آن را تهیه کنند. شاید در برخی موارد اتیکت خارجی می خورد و ما متوجه آن نمیشویم، ولی کار ایرانی با قیمت مناسب و جنس خوبی در بازار عرضه میشود.
وی با اشاره به معضل دستفروشان افزود: اگر قرار باشد در بازار آخر شهریور اجازه دستفروشی را بدهند، انصاف و عدالت در بازار از بین میرود. وقتی صنف فروشندگان و تولید کنندگان کیف وکفش تکالیف مالیاتی خود را انجام میدهند و هزینههای جاری واحد صنفی خود را میپردازند، برای دو بازار فصلی شهریور و عید انتظار دارند که حداقل موضوع دستفروشان رفع شده باشد.
رئیس اتحادیه کیف و کفش کرج خاطر نشان کرد: در این دو بازار فصلی متاسفانه تمام دستفروشان در خیابان مشغول فروش کیف و کفش با قیمت خیلی پایین هستند که مرغوبیت آنچنانی ندارد. از درخواستهای مهم این صنف این است که در این زمینه شهرداری با واحدهای صنفی همکاری کند تا حداقل در این بازار بتوانند کاسبی کنند. اگر قرار باشد این بازار به همین شکل و با معضل دستفروشان ادامه پیدا کند، بازار را از دست میدهیم و وقتی بازار از دست میرود، در ماههای بعد مجبور می شویم سود اضافهتری بگیریم.
انتهای پیام