محمد عباسی امروز شنبه ۱۷ شهریورماه، در نشست خبری اولین جراحی موفقیتآمیز پیوند قلب مصنوعی که در بیمارستان امام رضا (ع) برگزار شد، اظهار کرد: تنها تیم پیوند قلب شرق ایران در بیمارستان امام رضا قرار دارد، این تیم پیوند بسیار پیشرفته، در سال ۱۳۹۰ تشکیل شده است، حدود ۲ سال تلاش کردیم تا این تیم را جمع کنیم، عدهای از تیم در آمریکا و هندوستان دوره دیدند و سال ۱۳۹۲ اولین پیوند قلب انجام شد.
وی افزود: از سال ۱۳۹۲ تا کنون، ۱۳۰ تا ۱۴۰ پیوند قلب انجام شده و نتایج بسیار خوبی به همراه داشته است. در فرآیند پیوند، مشکل ما قلبدهنده است، چون باید فردی دچار مرگ مغزی شود تا قلب خود را اهدا کند.
رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با پیوند قلب مصنوعی بیان کرد: بیمارانی که نمیتوانند پیوند طبیعی شوند و یا در لیست هستند و به آنان قلب نمیرسد، پیوند قلب مصنوعی برای آنان انجام میشود. با کمک تیم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تیمی از تهران، توانستیم اولین پیوند قلب مصنوعی را موفقیتآمیز انجام دهیم.
وی افزود: چون بیمار ۶۵ سال سن داشت، برای پیوند عمل قلب طبیعی مناسب نبود و از پیوند قلب مصنوعی استفاده کردیم که با موفقیت انجام شد و الان بعد از گذشت حدود ۴ روز از عمل پیوند، بیمار حال خوبی دارد.
عباسی گفت: تعداد افراد دارای نارسایی قلبی همیشه بیشتر از افراد مرگ مغزی هستند و تقاضا همیشه زیاد است و خیلی از بیماران در لیست پیوند عمل فوت میکنند. فرآیند تهیه کردن قلب بسیار مشکل است، درمان جایگزین نیز وجود دارد اما خیلی از بیماران به این درمانها جواب نمیدهند و درمان نهایی پیوند قلب است.
سالانه ۲۰۰۰ نفر در اثر نارسایی قلب فوت میکنند
عباسی با اشاره به مشکلات بیماران نارسایی قلبی گفت: بیماری که دچار نارسایی قلبی شده، شب نمیتواند بخوابد و خیلی رنج میکشد و بعد درمان تفاوت خیلی عمدهای دارند.
وی با بیان اینکه پیوند هیچ سود مالی خاصی برای تیم پیوند ندارد و پول از وزارتخانه واریز میشد و این عمل فقط جنبه بشردوستانه دارد، خاطرنشان کرد: در تیم ما اساتید مختلف درگیر هستند و حضور دارند و بخش عمده کار را پرستاران ورزیده انجام دادند که خیلی برای مریض زحمت میکشند.
وی با اشاره به اینکه با امکانات موجود هزینه دستگاه ۴۵۰ میلیون است، گفت: علت مرگومیر در تمام دنیا نارسایی قلب است و روزبهروز این روند در حال افزایش است و این دستگاه در کشورهای خارج چون تولید خودشان است بسیار استفاده میشود، اما در کشور ما به دلیل مشکلات مالی استفاده نمیشود.
رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان رایگان بودن عمل پیوند قلب گفت: عمل پیوند رایگان انجام میشود. پیوند قلب در آمریکا حدودا یک میلیون دلار است، اما در ایران وزارتخانه پرداخت میکند و بیمار پولی را پرداخت نمیکند.
عباسی اظهار کرد: دهنده قلب بسیار محدود و گیرندهها زیاد هستند. سالانه ۴۰۰۰ نفر دچار نارسایی قلب میشوند که حدودا ۲۰۰۰ نفر آنان پیوند قلب میشوند و ۲۰۰۰ نفر دیگر در لیست پیوند جان خود را از دست میدهند.
وی با بیان اینکه اگر هزینه مهیا باشد، دستگاه در دسترس است، افزود: بیمه این هزینهها را متقبل نمیشود و وزارتخانه پیوند قلب را تحت پوشش خود قرار داده است. پزشکان ایران خیلی حاذق هستند اما از نظر تجهیزات کمبود داریم.
رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: مشکلی که برای دستگاه پیوند قلب ممکن است ایجاد شود، لخته شدن خون و یا عفونت است که برای هر دو این موضوعات راه درمان وجود دارد اما خود دستگاه خراب نمیشود و موتور طوری طراحی شده که خراب نمیشود.
عباسی گفت: طی این هفته نیز یک یا دو عمل دیگر پیوند قلب مصنوعی داریم که مانند عمل قبل رایگان نیست، اما هزینههای آن طوری برآورد شده که خانوادهها توانایی پرداخت آن را داشته باشند.
در ادامه این نشست، سارا امینی متخصص قلب و عروق بیان کرد: برای اولین بار عمل پیوند دستگاه قلب مصنوعی را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان سومین مرکز در کشور و دومین شهر بعد از تهران انجام دادیم.
امینی افزود: این درمان اکنون به روزترین درمان در تمام دنیا هست. بیمار ما حدود ۶ روز ایسییو بود و الان حال عمومی بیمار خوب است و اولین بار بود که فرد به دلیل شرایط نمیتوانست پیوند طبیعی انجام دهند و پیوند قلب مصنوعی انجام دادیم.
وی گفت: هزینه دستگاه بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون است و در خارج از ایران چندین هزار دلار است. درخواست داریم این عمل تا حد ممکن تحت پوشش بیمه قرار گیرد. به طور متوسطه هر یک تا دو هفته یک عمل پیوند قلب مصنوعی میتواند انجام شود.
وزرات بهداشت باید موضوع اضافهکار اجباری پرستاران را اصلاح کند
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه میزان حقوق پایه پرستاران اکثرا پایین است و به ساعت اضافهکار گلایه دارند، گفت: امیدواریم وزارت بهداشت موضوع اضافه کار اجباری که با پول اندک انجام میشود را اصلاح کند و وقتی اصلاح شود، منابع از وزارت و دولت میآید.
محمود محمدزاده شبستری، با بیان اینکه حدود یک سال بحث بوده که اصلاحاتی انجام شود، گفت: شاخص هر پرستار به تخت باید ۱.۸ به ۱ باشد که کار سه شیفت بچرخد، ولی برای ما این نیست و مازاد آن را ما از طریق اضافه کار میخواهیم جبران کنیم.
وی خاطرنشان کرد: شیفت دوم از لحاظ معادل حقوقی تعریف نشده اما وزارت بهداشت جلساتی برگزار کرده که در حال رفع و رجوع این مشکل هست و ما با نمایندگان پرستاری صحبت کردیم تا مدتی به ما اجازه دهند و این مسئله قابل حل است.
وی گفت: راهحل باید کشوری باشد؛ اما در سطح مشهد فعلا و موقت از اول سال ۱۴۰۳ در رابطه با لایحه کار، ترمیم انجام دادیم و ساعت اضافه کار را دوبرابر افزایش دادیم ولی بازهم میزان آن کم و توقع مبلغ بیشتری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: طبیعتا وقتی مبالغ زیاد شود باید از درآمد دانشگاهی برداشته شود که قسمتهای دیگر دانشگاه را دچار مشکل میکند و امیدواریم وزارت بهداشت موضوع اضافه کار اجباری که با پول اندک انجام میشود را اصلاح کند و وقتی اصلاح شود، منابع از وزارت و دولت میآید.
شبستری عنوان کرد: در مشهد ساختوساز انجام شده که از منابع ملی نبوده و گاها مشکلاتی در بقیه ارگانهای دانشگاه شاهد هستیم اما در همین شرایط از منابع ملی، بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی حاشیه شهر مشهد در حال ساخت است که به نظر میرسد اورژانس آن بهزودی آماده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با طرح مولدسازی اظهار کرد: در طرح مولدسازی دانشگاه علوم پزشکی یکی از دانشگاههای پیشرو است، این طرح استفاده بهینه از املاک و دارایی موجود است که که در آن ملک و زمین میدهیم وبا ساخت و سازهایی که انجام میشود، یک زمین راکد به ساختمان فعال تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه مشهد ۳۰۰۰ تخت بیمارستانی نیاز دارد که ۱۰۰۰ تخت آن در حال اقدام است، اظهار کرد: در حال حاضر تأمین منابع مالی مهمترین موضوع ما است و انتظار میرود اگر بخواهیم در حوزه سلامت توفیق بیشتری کسب کنیم، سهم سلامت باید توسعه بیشتری پیدا کند و خیلی از کمبودهایی که در بیمارستان داریم به بهترین نحو پاسخ دهیم. اگر سرانه سلامت به دوبرابر افزایش پیدا کند خیلی از مشکلات کمتر خواهد شد.
انتهای پیام