به گزارش ایسنا، مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: براساس آخرین گزارش سامانه شرکت بازرگانی دولتی ایران (سیفا) تا صبح شنبه ۱۷ شهریور ماه، ۱۱ میلیون و ۹۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان به ارزش ۲۱۰ هزار میلیارد تومان خرید تضمینی شده است.
سهراب سهرابی افزود: این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته ۱.۶۲۱ میلیون تن معادل ۱۶ درصد رشد داشته است.
وی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران نیز تصریح کرد: تاکنون ۱۲۱ هزار میلیارد تومان از پول کشاورزانی که گندم خود را به مراکز دولتی خرید تضمینی تحویل دادهاند، واریز شده و پرداخت مابقی وجوه نیز در حال پیگیری از سوی سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهادکشاورزی است.
مجری طرح خودکفایی گندم گفت: استانهای خوزستان با یک میلیون و ۶۲۳ هزار تن، کردستان یک میلیون و ۱۶۶ هزار تن، گلستان یک میلیون و ۱۱۰ هزار تن، فارس ۹۱۴ هزار تن، کرمانشاه ۸۲۵ هزار تن، همدان ۷۰۵ هزار تن، آذربایجان غربی ۶۶۶ هزار تن، آذربایجان شرقی ۵۸۷ هزار تن، لرستان ۵۳۴ هزار تن و خراسان رضوی ۵۲۲ هزار تن بیشترین میزان خرید تضمینی گندم را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: عملیات برداشت گندم در استانها با اقلیم سرد مانند کردستان، همدان، کرمانشاه، قزوین، مرکزی، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و لرستان همچنان ادامه دارد.
سهرابی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش تولید و خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری، تمام نیاز گندم خبازیها و صنف و صنعت کشور از محل تولید داخل تامین خواهد شد و نیاز به واردات گندم نخواهیم داشت.
وی لطف و عنایت خداوند متعال، شرایط دمایی و بارندگی مناسب و پراکنش خوب در فصل بهار، تلاش، کوشش و همت بلند کشاورزان، برنامهریزی و سازماندهی مدیران، کارشناسان و محققان در سطوح ملی و استانی، مصرف متعادل کودهای شیمیایی با تاکید بر مصرف کودهای فسفاته و پتاسه، افزایش مصرف بذور لیبلدار، تنوعبخشی ارقام از طریق فعالیت موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، موسسه تحقیقات دیم و شرکتهای خصوصی تولید بذر و همچنین مبارزه با آفات، بیماریها و علفهای هرز از طریق مدیریت سازمان حفظ نباتات و مدیران حفظ نباتات استانها را از مهمترین دلایل افزایش تولید و خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری برشمرد.
سهرابی توسعه کشتهای مکانیزه با همکاری سازندگان دستگاههای خطیکار و سایر ادوات دنبالهبند و تلاش روسای ادارات فناوریهای مکانیزه استانها، توسعه سامانههای نوین آبیاری و آموزش کشاورزان را از دیگر عوامل افزایش تولید این محصول عنوان کرد.
وی با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها ظرف چهار سال اخیر اظهار کرد: از سطح ۵.۲ میلیون هکتاری این طرح در سال زراعی جاری، ۳.۵۵۰ میلیون هکتار آن به کشت گندم اختصاص دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: در حوزه گندم بیش از یک هزار مزرعه pvs ، pnt وpdt ، ۲۰۰ مزرعه اصلی و پنج هزار مزرعه تابعی پتانسیل خلا عملکرد با همکاری دفتر گندم و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ایجاد شده است.
افزایش یک میلیون و ۳۰۰ هزار تنی تولید گندم در سال جاری
به گزارش ایسنا، مظفر روستایی-رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور- هم اظهار کرد: با بکارگیری ارقام و دستورالعملهای فنی این موسسه در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها، تولید گندم دیم در کشور از حدود ۵ میلیون تن در سال گذشته به ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال جاری افزایش یافته است.
وی افزود: تمام بذور ارقام استفاده شده و دستورالعملهای جهش تولید در دیمزارها توسط موسسه دیم تدوین و در اختیار بهرهبرداران قرار گرفته است.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم تصریح کرد: کشاورزان با بکارگیری ارقام این موسسه میانگین تولید را از یک هزار و ۴۳۷ کیلوگرم در هرهکتار به یک هزار و ۷۲۰ کیلوگرم افزایش دادهاند.
به گفته روستایی، طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری در بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اجرا شده است.
وی ادامه داد: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، تولید گندم دیم در کشور حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم خاطرنشان کرد: یکی از موثرترین عوامل افزایش تولید، رعایت دستورالعملهای این موسسه و استفاده از ارقام و کود سرک در کشت پاییزه است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، وی در ادامه گفت: تداوم استفاده کشاورزان از دستورالعملهای فنی موسسه تحقیقات در سالهای آینده، عامل افزایش و پایداری تولید در دیمزارها خواهد بود.
انتهای پیام