محمد امین بابایی امروز شنبه هفدهم شهریور ماه، در نشست خبری به مناسبت هفته تعاون، اظهار کرد: تا ابتدای شهریور ماه ۱۴۰۳، ۱۵ هزار و ۳۳۸ تعاونی در استان ثبت شده است که از این تعداد ۷۸۱۱ تعاونی فعال هستند که فعال بودن به معنای ثبت اطلاعات کامل در سامانه جامع بخش تعاون است.
وی ادامه داد: به پیشنهاد استاندار خراسان رضوی، دو شاخص تعداد و تولید برای حمایت بیشتر از تعاونیها طبق سند تحول بخش تعاون در دستور کار قرار گرفت. برای اینکه بتوانیم پایش و رصدی مناسب از تعاونیها داشته باشیم در تلاشیم با سختگیریهای بسیار، هیات مدیره تعاونیها را مجبور به ثبت اطلاعات خود در سامانه هوشمند کنیم.
مدیرکل سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: ۴۹ اتحادیه فعال در سطح استان وجود دارد که در تلاشیم اتحادیهها جایگاه اصلی خود را یافته و نقشآفرینی موثری داشته باشند.
بابایی با اشاره به اینکه سیاستهای ارائه شده به وزارتخانه مبنی بر فعال کردن بخش خصوصی یعنی حضور بیشتر اتاق تعاون و اتحادیهها است، گفت: با توجه به کمبود نیرویی که وجود دارد در تلاشیم برون سپاری را در بخش تعاون انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه از نظر تعداد تعاونیها، استان خراسان رضوی در جایگاه دوم کشوری قرار دارد، خاطرنشان کرد: ۳۲ درصد از تعاونیها در بخش خدمات، ۲۳ درصد در حوزه کشاورزی، ۱۳ درصد در زمینه صنعت، ۱۲ درصد تعاونیهای تولیدی و توزیعی، ۵ درصد مسکن و ۱۵ درصد سایر رشتهها در حال فعالیت هستند.
مدیرکل سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: در بخش تعاون ۴ چالش اصلی وجود دارد که باعث عدم فعالیت موثر تعاونی شده است و علیرغم دورههای آموزشی که برگزار میشود، یکی از اساسیترین مشکلات، عدم آگاهی مسئولان تعاونی از قوانین و عدم اجرای اساسنامه مصوب مجمع توسط هیات رئیسه بازرسان تعاونیها است.
بابایی با تاکید بر اینکه نیازمند آموزش همگانی هستیم، افزود: تعاونیهایی که خلاف قانون اقدام کنند با ظرفیت قانونی موجود و طبق ماده ۶۶ قانون تعاونیها، آنها را به مراجع قضایی معرفی خواهیم کرد. در تلاشیم با سختگیریهای زیاد، تعاونیها وجود نظارت را شاهد باشند.
وی با تاکید بر اهمیت وجود سامانه هوشمند بخش تعاون گفت: سامانه جامع بخش تعاون برای شفافیت بیشتر تعاونیها ایجاد شده و از طرفی این سامانه برای ارائه خدمات سودمند به دستگاه اجرایی، هیات مدیره و اعضای تعاونی بسیار موثر است.
مدیرکل سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: از سری مزایای این سامانه برای دستگاههای اجرایی میتوان به اخذ گزارشهای لحظهای از وضعیت تعاونیهای استان، امکان برنامهریزی دقیقتر بر اساس دادهها و تنظیم افق و هدایت تعاونیها براساس ظرفیت در کل استان اشاره کرد. بهطور کلی درونزایی، دانشبنیان شدن و مردمی بودن با ایجاد و ثبت اطلاعات کامل تعاونیها در این سامانه میسر خواهد شد.
بابایی با اشاره به اینکه این سامانه یاریرسان برای دستگاههای اجرایی و اعضای هیات مدیره است، ادامه داد: اعضای هیات مدیره هر تعاونی با ثبت اطلاعات دقیق و کامل میتوانند به بانک اطلاعاتی کامل از اطلاعات هویتی اعضا دست یابند، همچنین از دورههای آموزشی و دریافت گواهینامه نیز بهرهمند خواهند شد. برگزاری مجامع الکترونیک بدون انجام هزینه برای تبلیغ و بهرهمندی تعاونیها از مشوقها و تسهیلات ابلاغی وزارتخانه نیز از دیگر مزایای فعال شدن در سامانه جامع بخش تعاونی است.
وی در مورد خدمات در دسترس برای اعضای سامانه جامع هوشمند بخش تعاونی گفت: امکان ثبت شکایت اعضا به صورت آنلاین و صدور برگه سهام عضویت در تعاونی از خدمات مربوط به اعضای تعاونیها است.
مدیر کل سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در مورد میزان صادرات و اشتغالزایی بخش تعاونی در استان عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ میزان صادرات بخش تعاونی استان، ۱۰۷ میلیون دلار بوده است و در ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۳، این میزان به ۲۱ میلیون دلار رسیده است، همچنین میزان اشتغالزایی تعاونیهای جدید در سال ۱۴۰۲ به میزان ۴۲۶۴ نفر میرسد و در سال جاری تا به الان ۵۱۵ نفر میزان اشتغال تعاونیهای تازه به ثبت رسیده در سامانه بوده است.
بابایی اظهار کرد: با حضور و پیگیری فعال بخش تعاونی، همچنین توجه دولت بایستی سهم بخش تعاونی از ۵ درصد بودجه به ۲۵ درصد برسد. بخشی از این امر با ثبت اطلاعات و شفافسازی تعاونیها در سامانه جامع هوشمند تعاون مؤثر خواهد شد و در استان تا به الان ۵۰ درصد تعاونیها فعال و به روز هستند.
وی درمورد خدمات تعاونیها بیان کرد: معافیت ۲۰ درصدی مالیاتی و معافیت بیمه که به دلیل نبود بودجه اجرایی نشده است، از مزایای حضور در تعاونیها است، همچنین حمایتها و کمکهای بلا عوض دولت به بخشهای تعاونی و ارائه کمک هزینه شرکت در همایشها و نمایشگاههای مختلف از دیگر خدمات دولت به بخش تعاونی است.
مدیر کل سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی عنوان کرد: ردیفهای انتقالی ویژه بخش تعاون نیز وجود دارد و در سال جاری ردیف ۶ هزار و ۲ هزار در مسکن به تعاون اختصاص یافت که بخش تعاون علاوه بر استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ تمامی بخشها، میتوانند از ردیف ۸ هزار خاص بخش تعاون نیز بهرهمند شوند.
بابایی درمورد وضعیت بیمارستان مهرگان گفت: این بیمارستان بدهی مالیاتی ۱۴ میلیاردی و همچنین بدهی کارگری داشته که طبق کارگروه و مجمعی در سال ۱۴۰۲ ایجاد شد و برای اولین بار بیمارستانی از نام شخص به نام تعاونی مشغول به فعالیت شد و حال که زمان مجوز ۶ ماهه فعالیت این بیمارستان در حال اتمام است، از سمت هیات رئیسه تعاونی اقدامی انجام نشده است، در تلاشیم تعاونی منحل شود و همچنین دانشگاه علوم پزشکی مشهد رسما عدم فعالیت بیمارستان مهرگان را اعلام کرد. تنها اقدام موثری که در حال حاضر از سمت اداره تعاون، کار و رفاه برای شاغلین این بیمارستان در حال انجام است، ایجاد بیمه بیکاری برای کارکنان بوده تا اعضای هیات مدیره تعاونی تصمیم گیری کنند.
انتهای پیام