به گزارش ایسنا، رزا اوتانبایوا، رئیس دفتر هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) بر رعایت حقوق زنان در افغانستان از سوی طالبان تاکید کرد.
خانم اوتانبایوا گفته است که توافقهای مشترکی وجود دارد که طالبان از سوی جامعه جهانی شناخته نشود.
رئیس یوناما به رسمیت شناختن طالبان را از سوی جامعه جهانی مشروط به مواردی از جمله حقوق زنان، آموزش دختران و وجود قانون اساسی کرد.
برخورد با طالبان در سه سال گذشته همواره یکی از چالش های سازمان ملل در نحوه تعامل بوده است. طالبان تاکنون به هیچ یک از شرایط جامعه جهانی برای کسب مشروعیت پاسخ نداده است.
این درحالی است که طالبان درحالی وارد چهارمین سال کنترل قدرت در افغانستان شد، مساله زنان و آموزش آنان همچنان لاینحل باقی مانده است و طالبان هیچ تغییری در رویکرد خود ایجاد نکردهاند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه ۹ شهریور، گزارشی از برنامه خود در ماه سپتامبر را منتشر کرده که قرار است در این ماه جلسهای در مورد افغانستان برگزار کند.
در این گزارش به تحولات سه ماه گذشته در افغانستان زیر اداره طالبان پرداخته و در مورد گزینهها و اقدامات احتمالی سازمان ملل در مورد کشور بحث شده است.
در همین حال، لیزا دوتن، مدیر بخش مالی و مشارکت دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در ۲۱ june به شورای امنیت این سازمان گفته است که در حال حاضر ۲۳.۷ میلیون تن در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
وی افزود که اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی وضعیت انسانی را در افغانستان تشدید کرده است.
براساس گزارش روزنامه ۸ صبح، رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد پس از نشست دوحه گفت که هرچند طالبان در این نشست بهگونه مستقیم با اعضای جامعه مدنی افغانستان مذاکره نکردند، اما به این گروه به طور روشن درباره نیاز به حضور زنان در حوزههای مختلف زندهگی عمومی گوشزد شده است.
گفتنی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه روان میلادی (سپتامبر) نشستی در مورد افغانستان برگزار میکند.
انتظار میرود در این نشست رزا اوتونبایوا، رییس یوناما و سیما باهوس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی زنان این سازمان توضیحاتی ارایه کنند.
انتهای پیام