تصمیم مهم بانک توسعه جدید اعلام شد

بانک توسعه جدید، بریکس استفاده گسترده از ارزهای محلی را در اولویت قرار داده است.

به گزارش ایسنا، دیلما روسف، رئیس بانک توسعه جدید در جلسه عمومی شورای حکام اظهار کرد بانک توسعه جدید (NDB) که توسط کشورهای عضو بریکس ایجاد شده استفاده از ارزهای محلی را برای تضمین توسعه پایدار اقتصاد جهانی در اولویت قرار داده است.

دلار آمریکا اغلب نقش بی‌ثبات کننده‌ای در بازارهای مالی کشورهای در حال توسعه ایفا می‌کند. به همین دلیل است که گسترش استفاده از ارزهای محلی یکی از جهت‌گیری‌های اصلی بانک توسعه ملی است. ما تصمیمی گرفته‌ایم که بر اساس آن تا ۳۰ درصد از حجم کل تامین مالی بانک به ارزهای داخلی انجام می‌شود.

روسف خاطرنشان کرد این بانک در حال بررسی امکان ایجاد بسترهای دیجیتال برای پرداخت‌های متقابل بین کشورهای مختلف است.

او گفت: «افزایش حجم استفاده از ارزهای محلی، کشورهای در حال توسعه را تقویت و به ثبات کلی بازار مالی جهانی کمک می‌کند».

رئیس بانک همچنین به نیاز اصلاحات فوری در سیستم مالی جهانی اشاره و بیان کرد معماری موجود نظام مالی جهانی قادر به رسیدگی به تعدادی از مسائل جهانی امروزی نیست که منجر به افزایش بدهی در بسیاری از کشورها شده و برای ایجاد ثبات بیشتر در بازار مالی جهانی و تامین منافع توسعه تدریجی اقتصاد جهانی، تغییرات فوری مورد نیاز است.

روسف همچنین از کاهش سطح بدهی چندین کشور در حال توسعه و هدایت منابع جدید به سمت ایجاد پایگاه صنعتی جدید، تحقیقات علمی و نوآوری حمایت کرد. وی تاکید کرد بانک‌های ما می‌توانند نقش مهمی در حل این مشکلات ایفا کنند.

بانک توسعه جدید توسط کشورهای بریکس بر اساس توافقنامه بین دولتی در ششمین اجلاس سران بریکس در فورتالزا برزیل در ماه جولای۲۰۱۴ تاسیس شد. این بانک دارای ۸ عضو بنگلادش، برزیل، مصر، هند، چین، امارات متحده عربی، روسیه و آفریقای جنوبی است. هدف این بانک تامین مالی پروژه‌های زیرساختی و پروژه‌های توسعه پایدار در کشورهای عضو بریکس و کشورهای در حال توسعه است. این بانک ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه دارد.

بیزنس نوشت، این بانک از زمان تاسیس خود، بیش از ۱۰۰ پروژه به ارزش ۳۴.۸ میلیارد دلار را برای حمایت از حوزه‌هایی مانند حمل‌ونقل، آب، انرژی پاک، زیرساخت‌های دیجیتال و اجتماعی و همچنین ساخت و ساز شهری تصویب کرده و دفتر مرکزی آن در شانگهای است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403061106563
  • خبرنگار : 50072

برچسب‌ها