به گزارش ایسنا، استواری و پویایی یک جامعه بستگی به خانواده دارد و خانواده رکن اساسی جامعه انسانی به شمار میآید و یکی از شروط سلامت جامعه، استواری خانواده است. متاسفانه دنیای مدرن با همه پیشرفتهایش نتوانسته است راهی پیدا کند، که خانواده استحکام لازم را داشته باشد.
در دنیای مدرن خانواده جایگاه اصلی خود را از دست داده است و برخی از همسران فقط در زیر یک سقف زندگی میکنند انس و محبتی ندارند. در حالی که اسلام محیط خانه را محل عشق و احترام میداند. تمام حق و حقوقی که در اسلام تعیین شده است، برای تعیین حد و مرز و استحکام خانواده است. این حد و مرز باعث میشود فضای عشق در محیط خانواده ایجاد شود.
حجتالاسلام دکتر ناصر رفیعی در پاسخ به این پرسش که چه عواملی باعث پایداری زندگی میشود، میگوید: اسلام ازدواج را مایه آرامش، استحکام و محبت میداند. قرآن زیباترین تعبیر در رابطه با ارتباط زن و مرد را دارد، که میفرماید: «زن و مرد لباس همدیگر هستید». شما لباسی که میپوشید را کثیف نمیکنید، زیبایی لباس را زیبایی خودتان میدانید. تخریب زن و تخریب مرد بوسیله یکدیگر مثل تخریب یک لباس و پوشش میماند. در اسلام ما بناهای زیادی داریم. اما حدیث داریم که محبوبترین بنا در اسلام زدواج است.
متاسفانه در سالهای اخیر در زمینه ازدواج از دو ناحیه دچار لطمه شدیم. یک اینکه ازدواج کاهش پیدا کرد و دوم اینکه طلاق افزایش پیدا کرد. به گونهای که آمار طلاق در برخی جوامع بیشتر از ازدواج شد. به این ترتیب آنچه مغضوب بود، محبوب شد.
زندگی حضرت زهرا و حضرت علی علیه اسلام یک بخشهایی دارد که من این را در 50 اصل استخراج کردم. مثلاً اصل صداقت، امانت، تقدیر، محبت و...حضرت امیر و حضرت زهرا وقتی میخواستند همدیگر را صدا کنند با احترام همدیگر را صدا میزنند. یا حضرت خدیجه از دنیا رفته حضرت رسول از او تجلیل میکند.
مطابق آموزهای قرآنی مهمترین عوامل موثر در تحکیم بنیان خانواده و سرزندگی آن شامل ایمان و فضیلتگرایی اعضای خانواده، وجود عشق، مهر و محبت میان اعضای خانواده، آشنایی کامل اعضای خانواده با حقوق و وظایف خود، تفاهم و همکاری میان اعضای خانواده، وجود روحیه صبر و پایداری و متانت در فراز و فرودهای زندگی، برخورداری از روحیه گذشت و بزرگواری و تقویت آن، مدیریت و برنامهریزی صحیح در خانواده و.. میشود.
حجتالاسلام دکتر جعفری درباره استحکام خانواده با بیان اینکه اختلاف در هر زندگی وجود دارد میگوید: رعایت حرمتها و حریمها باعث استحکام خانواده و عدم حرمتها زمینهساز سردی و جدایی میشود.
اگر من خودم به عنوان کسی که در زمینه روانشناسی فعالیت میکنم و اختلافهای دیگران را حل میکنم دچار اختلاف شدم نباید بگویم چرا من برای همه نسخه میپیچم و چرا همسر من حرفم را گوش نمیکند. منتها باید برای حل اختلاف یک طرفه به قاضی نرفته و نزد کسی بروم که همسرم نیز او را قبول داشته باشد و مسأله حل شود و مسکوت نماند.
نکته دیگر حضرت آیتالله فاضل از حضرت امام نقل میکرد، این بود که امام بعد از خواندن خطبه عقد به جوانان توصیه میکرد که گذشت کنند. اختلاف نباید موجب جدایی و عدم صحبت زن و شوهر با یکدیگر شود نباید دعواها ادامه پیدا کند و دلخوری بماند. زندگی با یک لبخند و کلام به روال عادی برمیگردد.
انتهای پیام