به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان بعد از ظهر چهارشنبه هفتم شهریور در نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه ایران و ترکمنستان روابط ریشهدار و تاریخی دو کشور را زمینه مناسبی برای توسعه همکاریها عنوان کرد و گفت: ما ضمن پایبندی نسبت به تفاهمات و پیمانهای صورت گرفته میان دو کشور، برای رفع موانع و چالشهای پیشروی گسترش روابط آمادگی کامل داریم.
وی در ادامه توافقات صورت گرفته میان ایران و ترکمنستان در بخش گاز را اقدامی راهبردی در جهت تبدیل ایران به هاب گازی منطقه و در چارچوب تامین منافع دو کشور عنوان کرد و افزود: بنده شخصا اجرای توافقات و تعهدات به امضا رسیده میان دو کشور را پیگیری خواهم کرد و امیدوارم در دیدار آتی که در عشقآباد انجام خواهد شد، شاهد تحقق و اجرای کامل این توافقات باشیم.
مرز میان ایران و ترکمنستان امنترین نقاط مرزی ایران است
در ادامه این جلسه عراقچی وزیر امور خارجه نیز در سخنانی با اشاره به روابط بسیار خوب و مواضع مشترک ایران و ترکمنستان در قبال مسائل منطقهای و بینالمللی، مرز میان دو کشور را از جمله امنترین نقاط مرزی جمهوری اسلامی ایران عنوان و بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت مرزها به نفع دو کشور و دو ملت تاکید کرد.
وی همچنین بر لزوم همکاریهای مشترک دو کشور در کمک به افغانستان برای برون رفت این کشور از چالشها و مشکلات تاکید کرد.
گسترش همکاری در بخشهای نیرو، ترانزیت، برق، همکاریهای مشترک دو کشور در بخش گاز و پتروشیمی، صدور خدمات فنی و مهندسی، هدفگذاری برای ترانزیت 20 میلیون تنی کالا میان دو کشور، تسهیل صدور روادید، توسعه همکاریها در بخش بنادر و دریانوردی، کریدوری و حمل و نقل جادهای و ریلی از جمله مهمترین محورهای سخنان وزرای نیرو، نفت و راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در نشست هیئتهای عالیرتبه ایران و ترکمنستان بود.
تاکید رهبر ملی ترکمنستان بر عزم دولت این کشور برای حمایت از ابتکارات بینالمللی ایران
قربانقلی بردی محمداف رهبر ملی ترکمنستان نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت توسعه روابط میان دو کشور برای ترکمنستان و ابراز خرسندی از سطح بسیار خوب همکاریهای منطقهای و بینالمللی تهران-عشقآباد، بر عزم دولت این کشور برای حمایت از ابتکارات بینالمللی ایران تاکید کرد.
رهبر ملی ترکمنستان در ادامه با اشاره به تلاشهای این کشور در زمینه استقرار صلح و ثبات در منطقه، بر علاقمندی کشورش برای توسعه همکاریهای امنیتی میان دو کشور تاکید کرد و گفت: ترکمنستان همچنین علاقمند به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران و افزایش همکاریها در حوزه دریای خرز است.
انتهای پیام