یزدان یگانگی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به این که سهمیه خرید آرد نوع یک ۹۰۷ هزار و ۶۸۶ کیسه بوده که ۸۹۹ هزار و ۶۷۴ کیسه خریداری و توزیع شده است، ادامه داد: ۱۴۱ هزار و ۲۸ کیسه نیز سهمیه آرد نوع دو است که تاکنون ۱۳۸ هزار و ۲۱۰ کیسه خریداری و توزیع شده است.
وی با بیان اینکه آرد نوع شش، آرد آزاد یا بدون یارانه است که نانواییهای آزاد پز از آن استفاده میکنند و آرد نوع سه نیز برای صنف و صنعت است، بیان کرد: ۳۹ هزار و ۷۶۸ کیسه سهمیه آرد نوع شش بوده که تاکنون ۲۸ هزار و ۲۶۸ کیسه خریداری و توزیع شده است.
یگانگی با بیان اینکه کیفیت نان تنها مربوط به گندم و نوع آردی که به نانواها تحویل داده میشود نیست، اضافه کرد: برای داشتن نان با کیفیت باید به تمام زنجیره که از مزرعه آغاز میشود و شامل نوع کاشت گندم، کارخانههای آرد، سبوسگیری، خواب آرد قبل از تحویل به نانوایی، نحوه عملآوری، مقدار خمیرمایه، مهارت شاطر نانوا، نوع پخت و آموزش نانواها است، پرداخته شود.
وی ادامه داد: میزان سبوسگیری در استانداردهای جدید تا ۱۵ اعلام شده است که در آرد کامل بین دو تا پنج درصد است.
یگانگی تصریح کرد: تلاش میشود گندمی با گلوتن مناسب در اختیار کارخانه قرار گیرد و میزان سبوسگیری نیز در حد استاندارد باشد، چون افزایش میزان سبوسگیری تنها از کیفیت نان میکاهد و موجب فقر غذایی میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۸۰۰ واحد نانوایی شهری و روستایی در چهارمحال و بختیاری فعال است، گفت: براساس سامانه نانینو میزان مصرف آرد و سهمیه نانواها مشخص و کارت آنها شارژ میشود.
انتهای پیام