به گزارش ایسنا، این اظهارنظر در حالی مطرح شده که تنشها بین پکن و مانیل در این آبهای مورد مناقشه تشدید شده است.
گفتههای «ساموئل پاپارو» فرماندهی آمریکا در منطقه هند-پاسیفیک در یک نشست خبری در مانیل با حضور «رومئو برانر جونیور» رئیس نیروهای مسلح فیلیپین مطرح شد.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، گارد ساحلی و نیروی دریایی چین بارها با کشتیهای فیلیپین که برای ملوانان فیلیپینی در بخشهایی از دریای مورد مناقشه چین جنوبی آذوقه میبرند، درگیر شدهاند.
با توجه به افزایش درگیریها، مانیل با سوالاتی درباره اجرایی شدن پیمانی با واشنگتن روبرو شده است.
پاپارو در پاسخ به این سوال که آیا ارتش ایالات متحده اسکورت کشتیهای فیلیپینی را که مواد غذایی و سایر تجهیزات را به نیروهای فیلیپینی در دریای چین جنوبی تحویل میدهند، بررسی میکند، پاسخ داد: «مطمئنا این امر در چارچوب رایزنیها صورت میگیرد. همه گزینهها بین ۲ کشور درباره دفاع مشترک، اسکورت کشتیهای ۲ طرف یک گزینه کاملا قابل قبول در چارچوب پیمان مشترک دفاعی است.»
«فردیناند مارکوس جونیور» رئیسجمهور فیلیپین گفته است که تاکنون هیچ وضعیتی وجود نداشته است که ضمانت اجرای این معاهده را داشته باشد، زیرا متحدان باید در صورت حمله خارجی به کمک یکدیگر بیایند.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و دولت واشنگتن بارها در اظهاراتی مداخلهجویانه بر «تعهد قاطع» خود برای کمک به دفاع از فیلیپین بر اساس پیمان ۱۹۵۱ اصرار کردهاند که اگر نیروها، کشتیها و جنگندههای این کشور آسیایی تحت حمله قرار گیرند از جمله در دریای چین جنوبی، این پیمان اجرایی میشود.
وزیر دفاع فیلیپین هم در این کنفرانس خبری با طرح ادعاهایی، چین را «بزرگترین عامل مداخلهگر در صلح» منطقه جنوب شرق آسیا خواند و خواستار اقدام قویتر بینالمللی در ارتباط با اقدامات پکن در دریای چین جنوبی شد.
وی همچنین از مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) خواست تا اقدامات بیشتری انجام دهد و افزود: «این مجمع نمیتواند به کارهایی که چین در منطقه دریای چین جنوبی انجام میدهد، بیتفاوت باشد.»
در واکنش به این اتهامزنیها، سخنگوی وزارت خارجه چین هم تاکید کرد: «برچسب تضعیف صلح در منطقه را نمیتوان به چین وصل کرد، بلکه این سایر عوامل هستند که باعث ایجاد تحریکات در منطقه میشوند و وجهه صلح و ثبات منطقهای را تضعیف میکنند.»
انتهای پیام