به گزارش ایسنا، این اقدام پس از اعلام وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین المللی توسط «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در ۱۴ اوت، اجرا شد.
این طرح ۱۳۵ میلیون دلاری، یک دوره ۶ ماهه تا فوریه ۲۰۲۵ را پوشش می دهد تا بودجه مورد نیاز برای پاسخ توسط سازمان جهانی بهداشت، کشورهای عضو، شرکا از جمله مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آفریقا (CDC آفریقا)، جوامع و محققان و سایرین را تامین کند.
در این بیانیه آمده است: تلاشهای واکسیناسیون استراتژیک روی افراد در معرض بالاترین خطر از جمله افرادی که تماس نزدیک با موارد اخیر ابتلا داشتند و کارکنان مراقبتهای بهداشتی، متمرکز خواهد شد تا زنجیرههای انتقال را قطع کنند.
این بیانیه خاطرنشان کرد که در سطح جهانی، تاکید بر رهبری استراتژیک، راهنمایی های مبتنی بر شواهد به موقع و دسترسی به اقدامات متقابل پزشکی برای گروه های در معرض خطر در کشورهای آسیب دیده خواهد بود.
تدروس گفت: شیوع بیماری ام پاکس در جمهوری دموکراتیک کنگو و کشورهای همسایه را می توان کنترل کرد و می توان آن را متوقف کرد.
در همین حال، دفاتر مرکزی سازمان جهانی بهداشت و دفاتر منطقهای تیمهای پشتیبانی مدیریت بیماری را برای هدایت فعالیتهای آمادگی و واکنش ایجاد کردهاند و به طور قابل توجهی در حال افزایش کارکنان در کشورهای آسیبدیده هستند.
به گزارش آناتولی، اعتقاد بر این است که سویه جدید ویروس ام پاکس که باعث اعلام وضعیت اضطراری بهداشتی شد، مسریتر و کشندهتر از انواع قبلی است، از جمله سویه clade ۲ که مسئول شیوع جهانی این بیماری بود که در سال ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد.
تدروس پیش از این گفته بود که از زمان آغاز شیوع جهانی در سال ۲۰۲۲، بیش از ۱۰۰ هزار مورد ابتلا به این بیماری در سازمان جهانی بهداشت تایید شده است و به افزایش بی سابقه موارد ابتلا به آن در آفریقا اشاره کرد.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، ام پاکس که قبلاً به عنوان آبله میمونی شناخته می شد، یک بیماری ویروسی است که می تواند از طریق تماس نزدیک و مواد آلوده مانند ملحفه، لباس و سوزن منتقل شود.
به گفته متخصصان بهداشتی، فردی که به ام پاکس آلوده شده است طی ۲ تا ۱۹ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس، علائم را نشان می دهد.
به گفته متخصصان سازمان جهانی بهداشت، ام پاکس باعث ایجاد بثورات و علائم شبیه آنفلوآنزا می شود.
بر اساس آخرین آمار CDC آفریقا، تا کنون ۱۷ هزار و ۵۴۱ مورد ابتلا به ام پاکس و ۵۱۷ مورد مرگ ناشی از این بیماری از ۱۳ کشور آفریقایی گزارش شده است.
جمهوری دموکراتیک کنگو، مرکز شیوع کنونی این بیماری، ۹۶ درصد از کل موارد و ۹۷ درصد از کل مرگ و میرهای گزارش شده در سال ۲۰۲۴ را تشکیل می دهد.
انتهای پیام