محمد هاشمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اولویت هایی که دولت چهاردهم در حوزه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باید دنبال کند، بیان کرد: در حوزه اقتصادی بحث معیشت مردم یک موضوع بسیار مهم است. بهبود معیشت مردم نیز با یکسری مسائل مانند اشتغال، کاهش تورم و تولید در ارتباط است. در حوزه اقتصادی اگر تولید رونق پیدا کند خود به خود یکسری از مشکلات حل خواهد شد. وقتی که تولید باشد، اشتغال نیز ایجاد خواهد شد. با ایجاد اشتغال نیز افراد جامعه دارای شغل و درآمد خواهند بود. زمانی که افراد فرصت شغلی داشته باشند خود دارای درآمد خواهند بود. افراد یک زندگی آبرومندانه با تکیه بر درآمد خود خواهند داشت.
رونق تولید یک اولویت مهم در عرصه اقتصادی به شمار می رود که نیازمند نیروی متخصص، جذب سرمایه گذار و از همه مهم تر پیش بینی بازار مصرف می باشدوی اظهار کرد: مباحث اقتصادی یک اولویت مهم برای دولت به شمار می رود. اما بهبود وضعیت اقتصادی یکسری پیش نیازها و ضرورت هایی را می طلبد. برای رونق تولید، نیاز به سرمایه و نیروی متخصص داریم. در کنار این دو مولفه، زمانی که تولید انجام می شود ما به بازار مصرف نیاز داریم. باید شرایط به گونه ای باشد که تولیدات به مصرف برسد. بدین ترتیب چرخه تولید می تواند ادامه یابد. زمانی که از سرمایه صحبت می کنیم، یا باید بخش خصوصی آن را تامین کند یا خود دولت اعتبار و بودجه لازم را داشته باشد یا باید از ظرفیت سرمایه گذار خارجی استفاده شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه تصریح کرد: ما بخش خصوصی قوی در داخل کشور نداریم. سرمایه گذاران داخلی نیز بعضا سرمایه های خود را به بازارهای کاذب مانند سکه و دلار و خودرو می برند. افراد حاضر نیستند سرمایه خود را به بازار تولید بیاورند. چراکه از یک جهت معتقدند تولید برای آنان صرفه اقتصادی ندارد. از سوی دیگر بازار اقتصادی نیز دارای ثبات نیست. دولت نیز سرمایه کافی ندارد. حتی طرح های عمرانی نیز بر روی زمین باقی مانده است. در نهایت تنها سرمایه گذار خارجی گزینه مناسبی است. اما سرمایه گذار خارجی نیز برای ورود به کشور باید شرایط جامعه را مناسب ببیند. در فضای تنش آفرینی و ناامن طبیعتا سرمایه گذار خارجی سرمایه خود را به کشور نخواهد آورد.
برای جذب سرمایه گذار خارجی لازم است سیاست تنش زدایی در سطح منطقه و عرصه بین المللی در دولت چهاردهم با جدیت دنبال شودوی در ادامه خاطرنشان کرد: در اینجا اولویت های عرصه سیاسی باید مورد توجه قرار بگیرد. ما باید سیاست تنش زدایی را در منطقه و جهان پیش بگیریم. بدین ترتیب سرمایه گذار جذب خواهد شد. تنش زدایی نیز مستلزم این است که با همسایگان خود روابط مناسبی را برقرار کنیم. جذب سرمایه گذار خارجی نیاز به یک فضای امن دارد. زمانی که از رونق تولید به عنوان اولویت اقتصادی دولت صحبت می کنیم، بالتبع در حوزه روابط بین الملل نیز بحث تنش زدایی به اولویت تبدیل می شود. سیاست دولت چهاردهم باید تنش زدایی باشد تا زمینه را برای ورود سرمایه خارجی و دستیابی به بازار مصرف کشورهای همسایه فراهم کند.
وی افزود: از سوی دیگر یکی از شعارهای انقلاب ما نه شرقی و نه غربی، جمهوری اسلامی بود. اکنون روابط ما با غرب درست نیست. یا رابطه ای نداشته و یا رابطه بدی با تنش داریم. اما روابط ما با شرق مانند چین و شوروی فرق می کند. چین و شوروی نیز به خاطر غرب که ما را تحریم کرده است، روابط سالم و درستی با ما ندارند. تحریم های غرب را بهانه قرار داده و پول های ما را بازنمی گردانند. آنها نیز بیشتر تابع سیاست های غربی و آمریکا هستند. لازم است سیاست نه شرقی و نه غربی در دولت چهاردهم دنبال شود. سیاست تنش زدایی در روابط بین الملل نیز باید به یکی از اولویت های ما باشد.
حجاب یک امر شرعی است اما امروز حجاب به یک موضوع سیاسی تبدیل شده استوی خاطرنشان کرد: اما در خصوص اولویت ها در حوزه فرهنگی مباحث متعددی وجود دارد. حوزه فرهنگ ابعاد گوناگونی دارد. مبنای حکومت ما اسلامی و دینی است. دشمن نیز بر روی این مسئله سرمایه گذاری کرده و دام هایی در این حوزه برای ما پهن کرده است. مانند مباحثی که امروز در خصوص حجاب مطرح است. طبیعتا حجاب یک امر شرعی است و باید هم اجرایی شود. اما امروز موضوع حجاب به یک مبحث سیاسی تبدیل شده است. افرادی که امروز بدون حجاب یا با حجاب بد در جامعه حضور پیدا می کنند، به نوعی در فکر خود با اسلام و حکومت مبارزه می کنند. تجربه نشان داده که جریان های خاصی در خارج کشور پشت این ماجرا هستند. اما در داخل نیز برای مقابله با این وضعیت گشت ارشاد را تشکیل دادند که بعضا شاهد بدرفتاری هایی هستیم. از نظر فرهنگ اسلامی نیز این ها رفتارهای مناسبی نیست.
وی در ادامه بیان کرد: گرچه جلوگیری از بدحجابی یک ضرورت دینی است، اما در دین اسلام روش های مختلف توصیه شده است. فرهنگ اسلامی ویژگی های خاصی را دارد. در مسئله امر به معروف و نهی از منکر که مبنای گشت ارشاد است، دین اسلام می گوید که امر به معروف و نهی از منکر در وهله اول کلامی است. یعنی باید با کلام صحبت کرد. تا وقتی که به خشونت برسد خیلی فاصله دارد. در مسئله امر به معروف و نهی از منکر اگر خشونت نتیجه عکس داشته باشد نباید صورت بگیرد. خود امر به معروف و نهی از منکر در اسلام شرایطی دارد که می گوید کی، کجا و چگونه باید انجام شود. اما در جامعه به این موضوع آنگونه که در اسلام آمده است عمل نمی شود.
برای ترویج حجاب اسلامی در جامعه لازم است به اصول امر به معروف و نهی از منکر مطابق با متون اسلامی عمل کنیموی خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم به اسلام عمل کرده و حجاب اسلامی را در جامعه ترویج دهیم باید به فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر آنطوری که در متون اسلامی است عمل کنیم، نه آنچنان که ما تشخیص می دهیم.
هاشمی در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: دولت اصولا در کشور ما یک سوم قدرت و حتی کمتر را در اختیار دارد. ما قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی را با وظایف مشخص داریم. از سوی دیگر تعدادی از نهادها را داریم که زیر نظر مقام معظم رهبری هستند. تعدادی نهاد داریم که مسئول تامین امنیت هستند. هر کدام از این بخش ها سهمی از قدرت دارند. بنابراین سهم دولت از قدرت کم تر از یک سوم است. قوه مجریه مسئول اجرای سیاست ها است. به عنوان مثال زمانی که مجلس یک قانونی را به تصویب می رساند، قوه مجریه مسئول اجرای این قانون است. اگر این قانون به ضرر نظام باشد، اثر معکوس در جامعه خواهد گذاشت. اما اگر قوه مجریه نیز به قانون عمل نکند باید پاسخگو باشد.
وی افزود: بنابراین باید در وهله اول جستجو کرد که حاشیه را کجاها می سازند. وظیفه دولت اجرای سیاست ها است. اینکه رئیس جمهور همواره تکرار می کنند که کشور را با یک جناح و یک گروه نمی شود اداره کرد و ما دعوا نداشته و برای اداره کشور باید دست به دست هم دهیم، به همین خاطر است. نباید برای یکدیگر حاشیه سازی کنیم. قوه مقننه نباید قانونی را وضع کند که اگر بنا باشد قوه مجریه آن را اجرا کند برای جامعه حاشیه ساز شود یا قوه قضاییه نیز همین طور.
وی در ادامه بیان کرد: همان طوری که رئیس جمهور تاکید داشتند باید همه بخش های کشور در کنار یکدیگر گام برداشته و رعایت حال یکدیگر را کنند. هر حوزه ای باید در حدود وظایف و اختیارات خود گام برداشته و برای بخش های دیگر حاشیه ایجاد نکند. بدین ترتیب به اهداف نظام و انقلاب دست پیدا خواهیم کرد. ایران اسلامی هم نیروی کار خلاق و هم منابع زیرزمینی خوب و هم بازار مصرف پیرامون خود دارد. از سوی دیگر ما جاذبه های خوبی برای توریست فرهنگی داریم. ما آثاری در کشور خود داریم که برای مردم جهان جاذبه دارد. توریست فرهنگی امروز یک راه برای کسب درآمد خوب و هم ایجاد رابطه با ملت سایر کشورها است. همه بخش ها باید به وظایف خود عمل کرده و در عین حال برای سایر بخش ها مشکل آفرین نباشند.
انتهای پیام