احسان زهرهوندی در خصوص پروژه مرمت این آبانبار به ایسنا گفت: در سال جاری و از محل اعتبارات ملی سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان برای این اثر در شهرستان بجستان تخصیص داده شد.
وی ادامه داد: مرمت گنبد آجری، جداره سازی قسمتهای آسیب دیده و رفع آسیبهای موجود در بدنه داخلی ساختمان از جمله اقداماتی بود که با این اعتبار در حال انجام است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی یادآور شد: اثر تاریخی آبانبار کهنه بجستان بنایی متعلق به دوره قاجاریه است.
زهرهوندی افزود: این بنای تاریخی که در شهرستان بجستان قرار دارد، با شماره ثبت ۱۱۰۵۷ به عنوان یکی از آثار ملی کشور در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۸۳ به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه شهرستان بجستان دارای حدود ۷ آبانبار است، تصریح کرد: آبانبار حاجی قربان، آبانبار حاجی میرزا، آبانبار حاجی امین، آبانبار کهنه، آبانبار نو، آبانبار حاجی خداد و آبانبار حسینیهی قلعهای از آن جمله است.
وی با اشاره به اینکه آبانبار تاریخی بجستان جنب مسجد جامع این شهر قرار دارد، اظهار کرد: تاکنون بالغبر ۴۸ اثر از مجموع ۱۴۷ اثر تاریخی شناسایی شده در شهرستان بجستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
بجستان دروازه ورودی خراسان رضوی از مسیر زمینی از استانهای خراسان جنوبی، کرمان، یزد، اصفهان، فارس و هرمزگان است که در طول تاریخ «بورستان، بژستان و بزستان» هم خوانده شده است و بر اساس برخی روایتها، توسط «سام نریمان» بنیان نهاده شده است و قدمت زندگی و آبادانی این منطقه به دوران زرتشت میرسد.
انتهای پیام