به گزارش ایسنا، مقامهای محلی تایوان پیشنهاد کردند که بودجه دفاعی جزیره را به رکورد ۲۰.۲ میلیارد دلاری در سال آینده افزایش دهند که افزایشی ۷.۷ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۳ دارد که ۲.۴۵ درصد از تولید ناخالص داخلی برآورد شده در سال ۲۰۲۵ را تشکیل میدهد.
افزایش بودجه دفاعی که توسط لای چینگ ته، رئیس جمهور تایوان پیشنهاد شده، ادامه روندی است که توسط تسای اینگ ون رئیس جمهور سابق این جزیره تعیین شده است. تسای در طول مدت تصدی خود بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۴، هفت افزایش متوالی هزینههای دفاعی را انجام داد که تقریبا بودجه دفاعی جزیره را دو برابر کرد.
براساس گزارش شبکه خبری راشاتودی، آمریکا این جزیره را مجبور کرده تا هزینههای دفاعی خود را افزایش دهد و تهدید حمله از سوی چین را دستاویز این اجبار قرار داده است.
چین، تایوان را یکی از استانهای خود میداند.
درحالیکه آمریکا از ۱۹۷۹ همچنان قول داده که به تایوان کمک کند، دولتهای جو بایدن و دونالد ترامپ، روسای جمهور کنونی و سابق آمریکا بجز بازدارندگی کار دیگری انجام ندادهاند.
قانون «تاب آوری تقویت تایوان» که در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۲ توسط بایدن امضا شد، مجوز کمک مالی سالانه ۲ میلیارد دلاری به این جزیره را از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ صادر کرد. ایالات متحده حتی تلاش کرد این جزیره را به عنوان «متحد اصلی غیر ناتو» معرفی کند.
در آوریل ۲۰۲۴، واشنگتن ۸ میلیارد دلار کمک نظامی دیگر به تایوان و سایر متحدان و شرکای خود در منطقه هند-پاسیفیک صادر کرد. تسلیحات ایالات متحده اکنون مستقیما از ذخایر پنتاگون و تحت نظارت «اقدام برای بازنگری ریاست جمهوری آمریکا» به جزیره منتقل میشود.
در چند سال گذشته، تایوان ۱۰۸ تانک آبرامز به ارزش ۲.۲ میلیارد دلار، ۶۶ فروند جنگنده اف-۱۶ لاکهید مارتین به ارزش ۸ میلیارد دلار و ۲۹ سیستم هیمارس به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار دریافت کرده است.
چین مخالف سرسخت تشویق واشنگتن برای نظامی شدن تایوان است و میگوید، اینها سیگنالی نادرست برای نیروهای جدایی طلب جزیره هستند.
انتهای پیام