به گزارش ایسنا، ناتو اعلام کرد به دلیل دریافت شواهد اطلاعاتی مبنی بر وجود یک «تهدید بالقوه» سطح امنیت در پایگاه هوایی «گیلنکرشن» در غرب آلمان افزایش یافته و تمام پرسنل غیر ضروری این پایگاه به عنوان یک تدبیر احتیاطی به خانه فرستاده شدند.
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، پایگاه هوایی «گیلنکرشن» ناتو نزدیک به مرز هلند و محل استقرار ناوگان هواپیماهای شناسایی «آواکس» این ائتلاف است.
یک حساب کاربری متعلق به ناوگان هواپیماهای آواکس ناتو در شبکه اجتماعی ایکس پستی را منتشر کرده و در آن بدون ارائه جزئیات بیشتری درباره ماهیت این تهدید بالقوه نوشت: «ما سطح امنیتی را افزایش دادیم.» این حساب کاربری در ادامه نوشت: «عملیاتها طبق برنامهریزی ادامه مییابند.»
پایگاه هوایی «گیلنکرشن» ناتو امروز جمعه اعلام کرد: «ما فعلا چیزی برای اضافه کردن به این بیانیه نداریم و وضعیت در حال حاضر تغییری نکرده است.»
خبرگزاری آلمان (دیپیای) گزارش کرد خبرنگار این خبرگزاری حضور چندین خودروی پلیس در محوطه این پایگاه هوایی را دیده است. پلیس آلمان نیز استقرار عواملش در محل این پایگاه را تایید کرد اما تا امروز جمعه هیچ اطلاعات و جزئیات بیشتری را منتشر نکرده است.
هفته گذشته نیز یک پایگاه هوایی مهم آلمان در نزدیکی شهر «کلن» در پی اعلام نگرانی از خرابکاری در انشعاب آب این پایگاه برای چند ساعت در وضعیت منع تردد قرار گرفت اما در نهایت تحقیقات نشانهای از هیچ گونه خرابکاری تشخیص نداد.
به گزارش خبرگزاری آلمان گزارشهایی نیز درباره رصد اتفاقات مشکوک در محل پایگاه گیلنکرشن مخابره و یک نفر نیز برای مدت کوتاهی در نزدیکی این پایگاه به منظور بازجویی بازداشت شد اما در نهایت جزئیات بیشتری به دست نیامد.
اخیرا مقامهای ناتو به ابراز نگرانی از آسیبپذیری پایگاههای این ائتلاف نسبت به اقدامات خرابکارانه پرداختند.
روز پنجشنبه دادستانها در شهر «فلنزبرگ» در منتهیالیه شمالی آلمان اعلام کردند مشغول تحقیقات درباره مظنونان به جاسوسی به هدف انجام خرابکاری هستند اما توضیحی درباره اینکه این مظنونها چه کسانی ممکن است باشند، ندادند.
هفته گذشته روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال ابعادی تازه از نقش اوکراین در طرح انفجار خرابکارانه خط لوله «نورد استریم» در بهار ۲۰۲۲ فاش کرده و به نقل از منابع آگاه گزارش داد رئیسجمهور اوکراین این طرح را تصویب کرده بود.
در سپتامبر ۲۰۲۲ سه خط لوله از چهار خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۱ و ۲ هدف انفجارهای خرابکارانه واقع شدند.
به گفته منابع مطلع وال استریت ژورنال، «قرار بود این عملیات شبیه یک سفر دریایی معمولی به نظر برسد: از طریق یک قایق بادبانی کوچک و چندین گردشگر. تمام جزئیات این خرابکاری نیز به صورت شفاهی مطرح شد تا اثری از جنایت باقی نماند.»
با این حال، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به سرعت از طرح خرابکارانه زلنسکی مطلع شد و از کییف خواست که عملیات را متوقف کند.
سپس رئیسجمهور اوکراین خیلی فوری همه چیز را لغو کرد اما ژنرال «والری زالوژنی» فرمانده سابق نیروهای مسلح اوکراین تصمیم به اجرا نکردن دستور رئیسجمهور گرفت.
رسانههای آلمانی پیشتر گزارش داده بودند که دادستانی آلمان حکم بازداشت «ولودیمیر ز.» شهروند اوکراینی را در رابطه با انفجار خط لوله نورد استریم صادر کرده است. یکی از نشریات نیز عکس او را منتشر کرد که گمان میرود او یک غواص به نام «ولودیمیر ژوراولف» از کییف باشد. همچنین گفته میشود که همدستان او یک زوج به نامهای «سوتلانا و یوگنی اوسپنسکی» بودند.
روزنامه وال استریت ژورنال سپس گزارش داد تحقیقات آلمان در مورد انفجارهای نورد استریم روی والری زالوژنی، فرمانده کل سابق نیروهای مسلح اوکراین و دستیارانش متمرکز شده است.
انتهای پیام