آب آشامیدنی سالم و تمیز، حق اساسی بشر است و عدم دسترسی ناکافی ۴.۴ میلیارد نفر که عمدتاً در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی میکنند واقعیتی تلخ در این مورد است.
سایت خبری ارث گزارش کرد، بیش از نیمی از خانوادههای جهان در حال دست و پنجه نرم کردن با خطرات وحشتناک نوشیدن آب آلوده خطرناک هستند و آخرین تجزیهوتحلیل جغرافیایی نشان میدهد که چگونه آلودگی تقریبا نیمی از این جمعیت را به خطر میاندازد.
نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که در سال ۲۰۲۰ تنها یک نفر از هر سه نفر در کشورهای مورد بررسی به آب آشامیدنی مدیریتشده دسترسی داشته و این تعداد تقریباً ۲ برابر تخمینهای قبلی است.
ورود آلودگیهای مضر ناشی از نوشیدن آب آلوده واقعاً نگرانکننده است و خطرات سلامت عمومی قابلتوجهی را به همراه خواهد داشت و نقش مهمی در میزان مرگومیر کودکان در جهان دارد.
این مورد زنگ خطری را برای کل جهان به صدا در میآورد و بر نیاز مبرم به سرمایهگذاریهای راهبردی برای افزایش نظارت بر کیفیت آب و زیرساختها در آسیبپذیرترین مناطق تأکید میکند.
سازمان ملل متحد هدف دسترسی جهانی به آب پاک تا سال ۲۰۳۰ را روشن تعیین کرده است اما با توجه به دادههای موجود، به نظر میرسد که هدف خود را با اختلاف قابل توجهی از دست دادهایم. منابع نیاز به تغییر جهت دارند و تلاشهای مصمم نیاز به بسیج دارند تا با بحران آب مقابله کنیم.
به گزارش ایسنا، روند کاهشی دسترسی به سرانه آب در تمام دنیا با توجه به روند رشد جمعیت وجود دارد، بیش از ۸۰ درصد وسعت ایران در مناطق نیمه خشک، خشک و فراخشک قرار گرفته که باید بازنگری در تمام اصول استفاده از آب در کشور انجام شود و بیشک تعیین تکلیف منابع آبی کشور موضوعی مهم و ضروری است که همه سازمانهای مرتبط باید به آن توجه داشته باشند تا بتوان از چالشهای موجود رها شد در غیر این صورت در آینده نه چندان دور با مشکلات گستردهای مواجه خواهیم شد.
انتهای پیام