صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، از برگزاری آیین شکرانه برداشت عسل در استان گیلان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به شرایط مطلوب آب و هوایی در گیلان، زنبورداران گیلانی با بهرهگیری از آخرین دستاوردها و یافته های نوین زنبورداری، موفق به تولید عسل با کیفیت و سایر فرآورده های جانبی این صنعت شدند.
وی با اشاره به تولید عسل با کیفیت در گیلان، افزود: با گام هایی که معاونت بهبود تولیدات دامی با هدف افزایش درآمدزایی در صنعت زنبورداری برداشته، اکنون زنبورداران استان علاوه بر اولویت قرار دادن تولید عسل با کیفیت نسبت به کمیت عسل که منجر به فروش گران تر آن نیز خواهد شد، حرفه زنبورداری را از دایره تک محصولی خارج کردند و تولید محصولات جانبی این صنعت از قبیل ژل رویال، بره موم، گرده گل و زهر را نیز مدنظر قرار می دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به برگزاری آین شکرانه برداشت عسل برای اولین بار در کشور به میزبانی شهرستان املش، تصریح کرد: بعد از سرشماری و آمارگیری سالیانه زنبور عسل در فصل پاییز، شکرانه برداشت عسل را همراه با پنل تخصصی اساتید زبده در حوزه زنبور عسل برگزار خواهیم کرد.
محمدی درخصوص کیفیت عسل گیلان نیز، یادآور شد: خصوصیات ظاهری عسل در کنار خصوصیات شیمیایی آن، دو روش برای بررسی اصالت عسل به شمار میرود که منجر به بالا رفتن خصوصیات ارگانولپتیکی این محصول ارزشمند شده؛ این مهم توسط زنبورداران گیلانی مورد توجه قرار گرفته، به طوری که بخش اعظم عسل با کیفیت تولیدی در گیلان ارگانیک است.
وی با بیان اینکه در سرشماری سال گذشته ۴۶۸۳ زنبورستان را سرشماری کردیم و تولید عسل آنها بالغ بر ۵۶۴۲ تن بود، گفت: سرشماری سال ۱۴۰۳ نیز همزمان با سراسر کشور در مهرماه امسال آغاز خواهد شد؛ البته بعد از برداشت بهاره عسل و سرشماری تصادفی صورت گرفته از بیش از ۲۰۰ زنبورستان استان، پیش بینی می شود امسال حدود ۶۰۰۰ تن عسل با کیفیت تولید و بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال گردش مالی در صنعت زنبورداری ایجاد شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بر ساماندهی تولید عسل و سایر فرآورده های زنبورداری تاکید کرد و متذکر شد: شناسایی حلقه های تولید و توزیع و تجاری سازی محصولات جانبی با هدف افزایش درآمدزایی و رونق صنعت زنبورداری استان باید در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام