به گزارش ایسنا، برخلاف گزارش روزنامه «نیویورکتایمز»، انجمن کنترل تسلیحات مستقر در ایالات متحده مدعی شد که استراتژی و موضع تسلیحات هستهای ایالات متحده همان چیزی است که در بررسی وضعیت هستهای ۲۰۲۲ دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا توضیح داده شده و هیچ تغییر جهتگیری از سمت روسیه و به سمت چین صورت نگرفته است.
براساس گزارش نیویورکتایمز، کاخ سفید هرگز اعلام نکرده که بایدن استراتژی تجدید نظر شده را تایید کرده است اما انتظار میرود قبل از خروج بایدن، یک اطلاعیه طبقهبندینشده به کنگره درباره بازنگری مذکور ارسال شود.
نشریه آمریکایی نیویورکتایمز گزارش داد، سند موسوم به «راهنمای به کارگیری هستهای» در ماه مارس تصویب شد و اولین باری است که دکترین هستهای ایالات متحده بر قابلیتهای هستهای به سرعت در حال توسعه پکن متمرکز شده است.
در این سند طبقهبندی شده، رئیسجمهور آمریکا به نیروهای کشورش دستور داده تا برای رویارویی هستهای هماهنگ احتمالی روسیه، چین و کرهشمالی آماده شوند.
از سوی دیگر «شان ساوت» سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره این گزارش گفت: «این دولت، مانند چهار دولت قبل از خود، بازنگری وضعیت هستهای و دستورالعمل برنامهریزی به کارگیری سلاحهای هستهای را صادر کرد.»
او در ادامه مدعی شد: «در حالی که این سند طبقهبندی شده است، وجود آن به هیچ وجه محرمانه نیست. دستورالعمل صادر شده در اوایل امسال پاسخی به هیچ نهاد، کشور یا تهدیدی نیست.»
«داریل کیمبال» مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات آمریکا گفت، در حالی که برآوردهای اطلاعاتی ایالات متحده نشان میدهد چین ممکن است تا سال ۲۰۳۰ زرادخانه هستهای خود را از ۵۰۰ به ۱۰۰۰ کلاهک برساند، روسیه در حال حاضر حدود ۴۰۰۰ کلاهک هستهای دارد «و همچنان محرک اصلی استراتژی هستهای واشنگتن است.»
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، کیمبال به اظهارات ژوئن یکی از مقامات مورد اشاره در گزارش نیویورکتایمز به نام «پرانای وادی» مدیر ارشد کنترل تسلیحات، خلع سلاح و عدم اشاعه سلاحهای هسته ای کاخ سفید اشاره کرد و گفت: بر اساس این اظهارات، استراتژی ایالات متحده این بود که محدودیتهای تسلیحات هستهای را با چین و روسیه دنبال کند، اما اگر چین به مسیر فعلی خود ادامه دهد و روسیه از محدودیتهای استارت جدید فراتر رود، ایالات متحده در آینده ممکن است نیاز به تعدیل اندازه و ترکیب نیروی هستهای خود داشته باشد.
او گفت: «درک من این است که نقطهای که دولت فعلی فکر میکند ممکن است بخواهد چنین تغییراتی را در نظر بگیرد، تا سال ۲۰۳۰ یا مدتی پس از آن نخواهد رسید.»
این تغییر در حالی صورت میگیرد که پنتاگون معتقد است ذخایر چین در یک دهه آینده، با اندازه و تنوع ذخایر ایالات متحده و روسیه رقابت خواهد کرد.
براساس گزارش نیویورکتایمز، در گذشته، احتمال اینکه دشمنان آمریکا بتوانند تهدیدهای هستهای را برای پیشی گرفتن از زرادخانه هستهای آمریکا هماهنگ کنند، بسیار دور به نظر میرسید. اما شراکت در حال ظهور بین روسیه و چین، و تسلیحات متعارف کرهشمالی و ایران، تفکر واشنگتن را به طور اساسی تغییر داده است. در حال حاضر، روسیه و چین تمرینات نظامی را با هم انجام میدهند و آژانسهای اطلاعاتی در تلاش هستند تا مشخص کنند که آیا روسیه در ازای آن به برنامه موشکی کرهشمالی و ایران کمک میکند یا خیر.
سند جدید یادآور میشود هر کسی در ۲۰ ژانویه آینده در آمریکا سوگند یاد کند، با چشمانداز هستهای تغییر یافته و بسیار ناپایدارتر از آنچه که همین سه سال پیش وجود داشت، مواجه خواهد شد.
انتهای پیام