وی با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر، ۱۵ رقم پنبه معرفی شده است، بیان کرد: یکی از کارهای تحقیقاتی ما در خصوص پنبه، معرفی رقم برای اقلیمهای مختلف است و باید ژنتیک های برتر کشف شود تا بتوانیم الگوهای برتر را ارائه دهیم.
«نادری» با اشاره به تولید پنبه با دو رویکرد ایجاد مقاومت در برابر تنشهای محیطی و با کیفیت بالا، گفت: مقاومت پنبهها در گذشته در خصوص ویژگیهای خشکی و برخی آفات بوده است و اکنون مقاومت شوری و برداشت ماشینی نیز به آن اضافه شده است.
معاون پژوهش انتقال یافتههای مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران، تولید هستههای اولیه بذری در سال را ۵۰۰ کیلو برای هر رقم پنبه عنوان کرد و بیان کرد: هستههای اولیه بذر پنبه به شرکتها تحویل داده میشود و معمولا بین ۵۰ تا ۱۰۰ هکتار کشت میشود و بذر سال آینده کشور تولید میگردد.
وی افزود: در مرکز تحقیقات استان تهران بیش از ۳۰۰ ژرم پلاسم پنبه کشور حفاظت میشود ولی حمایت خوبی از سوی صنعتگران و کارخانجات پنبه صورت نمیگیرد.
انتهای پیام