ابراهیم جلیلی در گفتو گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه پس از داوری و طی مراحل قانونی در وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی این دو مهارت به عنوان میراث ناملموس کشور ثبت رسید، اظهارکرد: شربت شیره انگور ملایر یکی از نوشیدنیهای سنتی با طبع گرم است که از قدیم در سفره مردم شهرستان وجود داشته و مصلح غذاهای سرد و خون ساز بوده است.
وی تصریح کرد: شهرستان ملایر با داشتن برند جهانی انگور، برگزاری سیزده دوره جشنواره شیرهپزی، ثبت مهارت پخت شیره و مهارت تهیه باسلق و اکنون ثبت شربت شیره انگور توانسته است در راستای توسعه این سنت و رونق اقتصادی شهرستان به عنوان یک برند تجاری گامهای ویژهای بردارد.
جلیلی با بیان اینکه مهارت دوخت لحاف یکی از مشاغل سنتی شهرستان ملایر است، گفت: این مهارت بیش از ۱۵۰ سال در سرای میرفتاح بازار ملایر رونق دارد و با انواع نقشهای مختلف از پشم و پنبه برای دوخت انواع لحاف کرسی و ....مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه این مهارتها و نقشها به صورت تجربی و استاد شاگردی به نسل بعدی انتقال پیدا میکند، افزود: ماهانه تنها در سرای میرفتاح بیش از ۳۶۰ لحاف تولید میشود و بازار فروشی در کل کشور بهویژه استانهای سردسیر مانند آذربایجان شرقیو غربی و...دارد .
وی به کتاب پیشینه نمد مالی، کلاه مالی و لحافدوزی به قلم «علیرضا گودرزی» نویسنده ملایری خبر داد و خاطرنشان کرد: مراسم آئینی شام غریبان سامن (دفن شهدای کربلا توسط قوم بنی اسد) نیز در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.
جلیلی ادامه داد: این مراسم یکی از مراسمهای سنتی شهر سامن با قدمتی چند صد ساله است که در میراث معنوی (ناملموس) کشور به ثبت رسید.
وی به سبقه طولانی این مراسم اشاره و اظهار کرد: این مراسم در سومین شب شهادت امام حسین(ع) و یاران با وفایش در سطح شهر سامن از جلوی درب یکی از تکیهها آغاز میشود و پس از حرکت در سطح شهر و عبور از جلوی چهار تکیه بعدی سامن به محل تکیه اول برگشته و مراسم پایان میپذیرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر خاطرنشان کرد: این مراسم که همراه با مرثیه خوانی است حدود ۱۵ نفر به ایفا نقش پرداخته و بیش از ۲۰۰۰ نفر هر ساله در این مراسم شرکت میکنند.
انتهای پیام