شهردار مطرح کرد

ارتقاء کیفیت زندگی با تغییر فضای کالبدی محلات هدف گناباد

شهردار گناباد گفت: تلاش کرده‌ایم با تغییر فضای کالبدی، فرهنگی و اجتماعی هفت محله هدف بازآفرینی شهری گناباد کیفیت زندگی را در این مناطق تغییر داده و مردم در این بافت‌ها سکونت داشته باشند.

مهران حسین زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: توجه به بافت‌های هویتی شهری مانند بافت‌های تاریخی و فرسوده یکی از سیاست‌های شهرداری گناباد در این چندساله بوده است.

وی اظهار کرد: در اولین قدم بسته‌های تشویقی بومی ویژه شهر گناباد با پیگیری‌های صورت گرفته در کمیسیون ماده ۵ استان مصوب شد که از ویژگی‌های این بسته افزایش تراکم و سطح اشغال، تعیین تکلیف ریزدانه‌ها و کاهش مساحت پارکینگ است.

حسین زاده با بیان اینکه در ادامه سیاست‌های تشویقی این شهرداری برای ترغیب شهروندان به نوسازی تخفیفات ۵۰ درصدی برای صدور پروانه، طراحی، نظارت و نظام‌مهندسی و رایگان نمودن استعلام کاربری و تعریض است، بیان کرد: از دیگر مشوق‌های در نظر گرفته شده می‌توان به ایجاد مسیر اختصاصی بازآفرینی در این شهرداری اشاره کرد که با این امر تلاش داریم صدور پروانه ساختمانی در کمترین زمان بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت توسط کارشناس ویژه بازآفرینی انجام شود.

شهردار گناباد اظهار کرد: بافت‌های فرسوده امروز می‌تواند ظرفیت مناسبی برای خانه‌دار شدن شهروندان باشد، زیرا بهبود تراکم در بافت‌های مسئله‌دار به لحاظ اقتصادی بر معیشت ساکنان محلات اثرگذار است.

تخریب بناهای فرسوده به صورت رایگان خدمتی دیگر از شهرداری

حسین زاده بیان کرد: در راستای تشویق و کمک به ساکنان محلات بافت فرسوده شهرداری گناباد اقدام به تخریب و باربرداری به صورت رایگان نموده که در اولین مورد یک باب منزل قدیمی در خیابان ایثار تخریب و جمع‌آوری شد که هزینه‌ای حدود ۳۰ میلیون تومان در برداشت.

وی یکی دیگر از اقدامات برای محلات بازآفرینی در شهر گناباد را بهبود برخی معابر بیان کرد و افزود: برای اولین بار در طرحی جدید و با استفاده از ظرفیت کارخانه صنایع بتنی شهرداری گناباد معابر عرض کم بوده و محدوده مسجد جامع قصبه شهر با استفاده از تایل‌های بتنی انجام شده است.

شهردار گناباد گفت: استفاده از تایل‌های بتنی در مرحله اول هویت قدیمی این محلات را حفظ کرده و در مرحله بعد دوام بیشتری داشته و تردد شهروندان را بهتر می‌نماید.

حسین زاده بیان کرد: طرح تایل فرش محدوده مسجد جامع قصبه شهر به صورت مشارکتی و با اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان انجام شده است.

پیاده‌روسازی تغییر در فضای کالبدی شهری ایجاد کرده است

شهردار گناباد در ادامه ایجاد مسیر تردد مناسب برای شهروندان در این محلات را یکی از برنامه‌های شهرداری دانست که در همین خصوص کار پیاده‌روسازی از محله نوقاب به طول ۴۰۰ متر و اعتبار اولیه ۳۰۰ میلیون تومان شروع شده است.

حسین زاده افزود: کار پیاده‌روسازی در هسته مرکزی نیز به طول ۳۶۰ مترمربع و با اعتبار یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در حال انجام است.

وی افزود: کار جدول‌گذاری و پیاده‌روسازی در خیابان ناصرخسرو نیز به طول ۴۰۰ متر در عرض ۳.۵ آغاز شده که اعتبار یک میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.

اجرای طرح همیار بازآفرینی به صورت پایلوت کشوری

شهردار گناباد اظهار کرد: از ابتدای اسفندماه سال گذشته طرح همیار بازآفرینی که طرح آن از طرف این شهرداری داده شده به اجرا در آمده و طی فرآیند انتخابات همیاران مشخص شده‌اند.

حسین زاده بیان کرد: در این طرح در ۷ محله هدف شهر گناباد و در ۱۴ مسجد تعداد ۲۸ همیار توسط خود مردم انتخاب شده‌اند و امروز در محلات فعالیت دارند.

وی ادامه داد: این همیاران پل ارتباطی مردم و شهرداری هستند و طرح و پیشنهادات هر مرحله را به دبیرخانه ستاد بازآفرینی منتقل و با همکاری و هم‌فکری این افراد تصمیمات لازم برای بهبود فضای محلات اخذ می‌شود.

شهردار گناباد تأکید کرد: استفاده از ظرفیت‌های مردمی در طرح همیار بازآفرینی و دادن مدیریت کار به دست خود مردم توانسته فضای مشارکتی بهتری را برای انجام امور ایجاد نماید و در پایان یک سال از اجرای این طرح نتایج حاصله به دستگاه‌های مربوطه ارسال خواهد شد.

وی افزود: اجرای رزمایش نوسازی در بافت‌های فرسوده با مشارکت بسیج سازندگی و همیاران بازآفرینی یکی دیگر از برنامه‌های این شهرداری بوده که با استفاده از توان بسیجیان و همیاران محلات به تمامی شهروندان در محلات هدف بازآفرینی اطلاع‌رسانی در خصوص بسته‌های تشویقی صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403053020720
  • خبرنگار : 30147