کشاورزان کاه و کلش را در زمین‌های زراعی آتش نزنند

کارشناس کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تاکید کرد: کاه و کلش باقی‌مانده روی زمین نباید آتش زده شود.

مهدی رضاپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سوزاندن کاه و کلش بعد از برداشت محصول، میکرو ارگانیزم‌های خاک از جمله انواع باکتری، قارچ، جلبک و گل‌سنگ و مواد آلی خاک را نابود می‌کند و مواد مغذی زمین را از بین می‌برد و آلودگی محیط‌زیست را درپی دارد. 

وی با بیان اینکه آتش زدن کاه و کلش باعث فرسایش بادی و آبی می‌شود، گفت: کفشدوزک باعث از بین رفتن سن گندم می‌شود، وقتی زمین کشاورزی را از بین ببریم، این جانوران هم میمرند. 

رضاپور در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به اینکه کشاورزان نباید از کمباین‌های کاه‌کوب استفاده کنند، ادامه داد: بازدید و تنظیم کمباین در برداشت مهم است، اگرچه تاکنون بیشتر گندم‌ها برداشت شده و بخش‌هایی در شهرستان ایجرود باقی مانده است. 

او ضدعفونی کردن هد و مخزن کمباین را عاملی مهم در ریزش و انتقال علف‌های هرز بیمار دانست و بیان کرد: بیماری برگ مومی از کمباین‌های مهاجری که دستگاه خود را ضدعفونی نمی‌کنند، انتقال می‌یابد. 

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403053020581
  • خبرنگار : 50534