رضا یعقوبی امروز ۳۰ مرداد ماه در بازدید از مرکز ترک اعتیاد بانوان شهرستان زرند، اظهار کرد: درمان بدون بازگشت از اعتیاد، مستلزم اراده فرد معتاد و همراهی دستگاههای دولتی برای بازاجتماعی نمودن معتادان از طریق حمایتهای لازم مادی، معنوی و ایجاد اشتغال پایدار است.
وی بیان کرد: کسب مهارتهای فنی برای تحقق اشتغال، در میان مردان و زنان رها یافته از دام اعتیاد، در کنار تحقق منافع مادی، به عزت نفس بیشتر آنها کمک میکند بنابراین ایجاد کارگاههای تولیدی، متناسب با جنسیت افراد در کنار مراکز بازپروری و تقویت برنامههای اشتغال زا، از جمله پرداخت به موقع وام خود اشتغالی، از برنامههایی است که میتواند موجب درمان پایدار این افراد شود.
دادستان زرند گفت: به منظور بررسی رعایت حقوق شهروندی و تلاش برای رفع مشکلات مددجویان، سرکشی سرزده و مستمر از کمپهای ترک اعتیاد، مراکز شبه خانواده و مراکز نگهداری معلولان در دستور کار ویژه دادستانی زرند قرار دارد.
وی افزود: عدم تعقیب کیفری مستلزم آن است که معتادان، برابر قانون برای درمان اعتیاد خود اقدام و گواهی مربوطه را دریافت نمایند، در غیر این صورت و در صورت تجاهر به اعتیاد، امکان پیگیری قضایی در خصوص آنها وجود دارد.
یعقوبی با بیان اینکه ترک اعتیاد دشوار اما ممکن است، گفت: اراده فرد مهمترین مولفه در درمان است به همین دلیل تا امروز درصد پاک ماندن در میان بیمارانی که از روی اختیار برای ترک اعتیاد اقدام کردهاند، بیشتر بوده، بنابراین تقویت بیشتر کمپهای اختیاری و استمرار درمان، به منظور باز اجتماعی شدن کامل افراد، بایستی مورد توجه دستگاههای متولی قرار گیرد.
وی در پایان گفت: هر چند امروزه اعتیاد به عنوان ریشه بسیاری از جرائم و آسیبهای اجتماعی شناخته میشود اما روی دیگر موضوع آن است که فرد معتاد، شاید به دلایل فرهنگی، به صورت ناخودآگاه از جامعه طرد و با نگاه متفاوت شهروندان مواجه میشود که این امر، فرد معتاد را به دامن دیگر جرائم سوق میدهد بنابراین اقدامات فرهنگی و بازنگری در برخی سیاستها در حوزه اعتیاد میتواند برای جلوگیری از این موضوع موثر باشد.
انتهای پیام