به گزارش ایسنا، وکلایی که به دنبال صدور حکم منع فروش سلاح توسط انگلیس به رژیم صهیونیستی هستند، اظهاراتی مبنی بر شکنجه و عدم ارائه خدمات درمانی به فلسطینیان را در دادگاه عالی لندن ثبت کردند.
به گزارش روزنامه گاردین، این پزشکان فلسطینی و غربی که در بیمارستانهای غزه کار میکنند و همچنین رانندگان آمبولانس، کارکنان بخش دفاع مدنی و نیروهای امدادی ۱۴ شهادتنامه ارائه کردهاند که به بیش از ۱۰۰ صفحه میرسد.
این شهادتهای تکاندهنده با این هدف به دادگاه عالی لندن ارائه شده تا ادعای دولت این کشور مبنی بر قانونیبودن فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را زیر سؤال ببرد. دولت سابق انگلیس مدعی بود شواهدی مبنی بر نقض حقوق بینالمللی بشردوستانه توسط رژیم صهیونیستی رؤیت نکرده و ازاینرو، فروش سلاح به این رژیم را مجاز میداند. دولت جدید این کشور با نخستوزیری «کر استارمر» از حزب کارگر، در حال بازنگری در این سیاست است.
فرایند بررسی قانونی این مسئله از ۸ تا ۱۰ اکتبر برگزار خواهد شد و شاهدان همگی اظهارات خود را بهصورت امضاشده به دادگاه تحویل دادهاند، اما گاردین به دلیل نگرانی از اقدامات تلافیجویانه رژیم صهیونیستی علیه خانوادههای آنان در غزه، از انتشار نام این افراد، بهغیراز ۲ مورد، خودداری کرده است.
این پرونده توسط ائتلافی از نهادهای غیردولتی از جمله «الحق»، «شبکه اقدام حقوقی جهانی»، «عفو بینالملل»، «آکسفام» و «دیدهبان حقوق بشر» مطرح شده و از آغاز جنگ غزه تا امروز، نخستین مورد از ارائه شهادتهایی تا این حد تکاندهنده در برابر یک مرجع قضایی در انگلیس است.
دکتر «بن تامسون» متخصص کلیه کانادایی که در غزه به مداوای بیماران مشغول بوده، میگوید بیماری را درمان کرده که نظامیان صهیونیست او را ۴۸ ساعت سرپا نگه داشتند و این شخص به پیوند پوست پاشنه نیاز پیدا کرده است. این پزشک کانادایی همچنین مرد ۶۰ سالهای را به خاطر دارد که توسط نظامیان صهیونیست برهنه شده و با مچهای بسته روی زمین کشیده شده تا جایی که مچهایش تا استخوان سائیده شده بود.
او گفت: «تمامی بخشهای نظام بهداشت و درمان غزه نابود شده است و اکنون امکان ارائه هیچ خدماتی وجود ندارد. بسیاری از مردم به دلیل مشکلاتی میمیرند که کاملاً قابل درمان است.»
این پزشک کانادایی در شهادت خود وضعیت اسفباری را توصیف کرده و میگوید در کمپ آوارگان رفح در ماه مارس، هر فرد روزانه تنها سه لیتر آب دریافت میکرد که باید برای تمامی مصارف خود از پختوپز گرفته تا آشامیدن و استحمام، از آن استفاده میکرد. همچنین به شهادت این پزشک، در ازای هر ۸۰۰ نفر در کمپ، تنها یک سرویس بهداشتی وجود داشت.
بن تامسون با اشاره به اینکه صهیونیستها حمله به بیمارستانها را با این ادعا که نیروهای حماس در آن پناه گرفتهاند، توجیه میکند، گفت در دوره اقامت خود در غزه هرگز چنین موردی را مشاهده نکرده است.
یک مشاور مستقر در بریتانیا که در این گزارشی نامی از او به میان نیامده، در شهادت خود ذکر کرده که به همراه یک تیم پزشکی در ۱۸ ژانویه در خانه امنی در غزه هدف بمباران رژیم صهیونیستی واقع شده است، حملهای که باعث شد سازمانهای مردمنهاد و نهادهای امدادی از اعزام نیروهای خود به غزه خودداری کنند. او میگوید مقامات سفارت انگلیس در قاهره به او وعده پیگیری این مسئله را دادهاند، اما تا امروز هیچ تماسی با اعضای آن تیم پزشکی حاصل نشده است.
انتهای پیام