حامد جزجلالیان در گفت و گو با ایسنا گفت: سازمان جهانی بهداشت به کشورها توصیه میکند چرخش هرساله ویروس آنفلوانزا را در نظام مراقبت ادغام یافته رصد نمایند.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا ضروری است پزشکان ضمن بررسی بیماران، آنفلوانزا را در تشخیص افتراقی، به ویژه در گروههای پرخطر مورد ملاحظه قرار داده و طبق دستورالعملهای ملی نسبت به درمان اقدام کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: در پایش ویروسهای در گردش بیماریهای حاد تنفسی دیدهوری مولتی پلکس دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی که از مردادماه سال ۱۴۰۲ شروع شده تا تیرماه سال جاری، تعداد ۱۲۵ نمونه از نظر ۲۱ ویروس، تحت آزمایش قرار گرفتند.
وی در خصوص نتایج ویروسهای استخراج شده مولتی پلکس بیماریهای تنفسی تیرماه سال ۱۴۰۳ گفت: کرونا ویروس و پارا آنفلوانزا تیپ ۳ با ۲۶ درصد در رأس ویروسهای در گردش قرار دارند.
دکتر جزجلالیان با بیان اینکه رینوویروس با ۲۱.۷ درصد در رتبه دوم و بوکاویروس و آدنوویروس با ۸.۶ درصد در رتبه سوم قرار دارند، تصریح کرد: همچنین به دنبال رصد بیماریهای تنفسی در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از ابتدای سال تاکنون ۲۸۸ نمونه در پایگاههای دیده ور تهیه شده که از این تعداد یک درصد از نظر آنفلوانزا و ۶ درصد از نظر کرونا مثبت بوده است.
وی در پایان بر رعایت مسائل بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای تنفسی از جمله استفاده از ماسک در فضای سربسته برای گروههای در معرض خطر و محیطهایی با احتمال آلودگی بالا و تهویه مناسب توصیه کرد.
انتهای پیام