توسعه همکاری‌های علمی، بین‌المللی دو کشور ایران و ترکمنستان

رویداد توسعه همکاری‌های علمی، بین‌المللی و آشنایی با حوزه فناوری و تکنولوژی ۲ کشور ایران و ترکمنستان با محوریت دانشگاه اوغوزخان ترکمنستان و پارک علم و فناوری خراسان رضوی برگزار شد.

به گزارش ایسنا؛ رویداد سه روزه توسعه همکاری‌های علمی، بین‌المللی و آشنایی با حوزه فناوری و تکنولوژی دو کشور ایران و ترکمنستان باحضور آخال آکگایف، مدیر مرکز نوآوری و علمی و آزاد بابایف، رئیس دانشکده مهندسی اوغوزخان ترکمنستان در پارک علم و فناوری مشهد برگزار شد.

علی اسماعیلی در این دیدار گفت: هدف اصلی جلسه تعیین نحوه همکاری و تقویت اکوسیستم نوآوری و رشد آن است. اگر منابع، انرژی و شبکه‌های موجود با هم ترکیب شوند، فرصت خارق‌العاده‌ای برای پیشرفت تکنولوژی هردو کشور ایجاد می‌گردد.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: دو کشور می‌توانند پروژه‌های تحقیقاتی و استارت آپ‌های مشترک در جهت تحقق اهداف خود داشته باشند. وجود شبکه قوی در نظام نوآوری موجب افزایش سرعت فناوری می‌گردد. شبکه نوآوری ایران و ترکمنستان می‌توانند در کنار هم فناوری‌های خاص و خارق‌العاده‌ای را توسعه بدهند. به واسطه نزدیکی اقلیمی دو کشور به هم و وجود نیازهای یکسان امکان همکاری در حوزه‌های مختلف بسیار است.

در پایان اسماعیلی اظهار کرد: هدف از همکاری ایران ایجاد مراکز نوآوری و توسعه فناوری، برگزاری ورکشاپ‌های مشترک و دعوت سرمایه گذاران مشترک دو کشور به این حوزه است.

در ادامه ساناز حسینیان نژاد سرپرست اداره توسعه بازار و پروژه‌های پارک علم و فناوری خراسان گفت: در حال حاضر پارک علم و فناوری ۴۷۵ شرکت فناور فعال در حوزه فناوری اطلاعات، صنایع غذایی، کشاورزی و تجهیزات پزشکی دارد که نزدیک به ۶ هزار نفر مشغول به فعالیت در این شرکت‌ها هستند. تمامی این شرکت‌ها زیر مجموعه مراکز رشد می‌باشند که نزدیک به ده مرکز رشد به تفکیک حوزه‌های تخصصی در ICT، انرژی، فرهنگی، کشاورزی و ۵ مرکز رشد جامع در سایر شهرستان‌های استان خراسان وجود دارد.

حامد شجاع در حوزه بین‌الملل نیز در این نشست گفت: پارک علم و فناوری خدمات متعددی به شرکت‌های زیر مجموعه خود ارائه می‌دهد که مهم‌ترین آن اختصاص فضای استقرار و تسهیلاتی در قالب وام به شرکت‌ها می‌باشد. از دیگر خدمات پارک برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف بازاریابی، حسابداری، مدیریت منابع انسانی است. همچنین در بحث فروش محصولات شرکت‌ها، پارک به عنوان واسطه و تسهیل گر در بازار داخلی و خارجی عمل می‌کند. سایر زیر ساخت شرکت از جمله اینترنت، برق، تلفن توسط پارک تامین می‌شود.

سنکچولی نماینده پارک علم و فناوری خراسان در ادامه فعالیت‌های بین‌المللی پارک علم و فناوری اظهار کرد: اولین فعالیت بین‌المللی جدی احداث مرکز تبادلات علم و فناوری در کشور قزاقستان بوده است. همچنین با کشورهای ژاپن و تاجیکستان نیز تعامل داشته اند. بازدیدهای متنوعی نیز از پارک علم و فناوری توسط هیئت‌های خارجی انجام شده است.

شجاع گفت: شرکت‌های مطرح پارک از جمله سامان دارو در حوزه تولید داروهای‌های تک، آهار تامین کننده بردهای حوزه نفت و گاز، به پویان در زمینه هوشمندسازی انرژی، کاوش صنعت تولید کننده پمپ‌ها و کمپرسورهای سانتریفیوژ با فناوری پیشرفته، راژمان تولید کننده اپلیکیشن نشان، طاها قالب در حوزه تولید هیترهای صنعتی، احیا درمان در حوزه ساخت تجهیزات پزشکی، نگین سامان در حوزه هوشمند سازی انرژی هتل‌ها و ساختمان‌ها را معرفی کرد.

آخال آکگایف ضمن تاکید بر اهمیت تعاملات علمی و فناوری بین دو کشور گفت: این همکاری‌ها می‌تواند به توسعه فناوری‌های نوین و افزایش توانمندی‌های علمی هر دو کشور کمک کند.

مدیر مرکز نوآوری و علمی دانشگاه اوغوزخان ترکمنستان گفت: ما درخواست انعقاد تفاهم‌نامه‌ای مشترک بین دانشگاه اوغوزخان ترکمنستان و پارک علم و فناوری خراسان را با هدف تقویت همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناوری و همچنین تبادل دانش و تجربیات بین دو کشور داریم.

مدیر مرکز نوآوری و علمی دانشگاه اوغوزخان ترکمنستان ادامه داد: توانمندی پارک علم و فناوری خراسان در صنایع پتروشیمی، الکترونیک و دیگر حوزه‌ها ما را علاقمند کرده تا در کشور ترکمنستان نیز، به لحاظ مشترکات زیاد بین دو کشور، به ویژه در دانشگاه اغوزخان زمینه همکاری مشترک در حوزه نوآوری و فناوری را فراهم کنیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1403052919756
  • خبرنگار : 71567

برچسب‌ها