بنا بر اخبار منتشر شده، امروز شنبه، ۲۷ مردادماه شاهد اعتراضات تجمعی پرستاران در دو بیمارستان دولتی قائم و امام رضا (ع) در مشهد بودیم.
فاطمه بحرینی در گفتوگو با ایسنا در رابطه با تجمعات صورت گرفته از سوی پرستاران اظهار کرد: پرستاران ما سالهاست که معترض هستند. زمانی اعتراض داشتیم که چرا تعرفهگذاری انجام نمیشود و اکنون به نحوه اجرای تعرفهگذاری اعتراض داریم.
وی افزود: کارانه پرستاران قطع شده و آن را به مبلغ کمتر به نام تعرفه میدهند و متاسفانه اصول پرداخت تعرفه پرستاری با تعرفه پزشکی فرسنگها فاصله دارد؛ همه در یک سیستم مشغول به فعالیت هستیم اما تعرفه پزشک شامل خدماتی است که پرستار هم انجام میدهد ولی پزشک کار و تعرفه پرستار را برای خود با تخصص بالاتر میزند و پول را از بیمار و بیمه میگیرد.
مردم برای یک خدمت، دوبار هزینه پرداخت میکنند
بحرینی ادامه داد: برای پرستاران فایل جدا باز کردهاند و به بدترین نحو ممکن، به تخت پول میدهند که بیشترین توهین به پرستاران است. به این منظور که برای تخت بیمار ارزش قائل شدند ولی ارزش خدمات پرستاری را ندیدند. برخی از بخشهای اورژانس که مریض مراجعه کرده و خدمات سرپایی دریافت میکند، خدمات دیده نمیشود و مجبور هستند از هزینه بیمارانی که در تخت بستری هستند و همکارانی که از آنان مراقبت میکنند، بردارند و به قسمتهایی بدهند که به آن پرداخته نشده است.
رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد عنوان کرد: بیمه پول خدمت را به دولت میدهد، اما در نحوه بازتوزیع آن، دستورالعملهایی که ارسال کردهاند به بدترین شکل ممکن انجام میشود و مردم هم در این چرخه ضرر کرده و آسیب میبینند چون برای یک خدمت، دوبار هزینه پرداخت میکنند.
وی اظهار کرد: متاسفانه چون افراد مقابل ما اعم از مسئولین بیمه، کمیسیون بهداشت، مسئولین وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه، پزشک هستند، به نفع این افراد نیست که ما برای حمایت از مردم فریاد میزنیم. تعرفه پرستاران بعد از ۱۶ سال به بدترین شکل ممکن در حال اجرا شدن است و علیرغم اعتراضات و تجمعات مکرر پرستاران مشکلات تعرفه حل نشده است.
اعتصاب پرستاران ادامه دارد
بحرینی با اشاره به تجمع امروز پرستاران در مشهد اظهار کرد: پرستاران اعتصاب را ادامه دادند، اما تجمع تا ظهر امروز بود که در بیمارستان قائم و امامرضا (ع) انجام شد. از ابتدای امسال هم پرستاران تجمعاتی داشتهاند ولی تا کنون پیگیری در خصوص مطالبات پرستاران انجام نشده است.
وی در رابطه با موضوع فوقالعاده خاص گفت: اعلام شده که ضریب ۰.۴ در فیش حقوقی لحاظ میشود و به شکل ترمیم حقوق اضافه خواهد شد که این موضوع نیز توهین به جامعه پرستاری است چرا که این جامعه در دوران بحران و کرونا، همیشه در خط مقدم بوده است ولی هیچگاه زحمتهای آن دیده نشده است.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری مشهد یادآور شد: در دولت قبلی معاون اول ریاست جمهوری دستورالعملی در تاریخ یک مهرماه ۱۴۰۲ که آخرین اصلاحیه اعتبارات رفاه بود را صادر کرد ولی اعتبارات ادارات را ندادند و اعلام کردند سازمان برنامه و بودجه اعتبارات را پرداخت نکرده است؛ این هم متاسفانه به نوعی است که در کلانشهر مشهد حق مسکن ما، ماهی ۱۰۰ هزارتومان است. در مناسبات مختلف هیچ پولی به همکاران پرستار ما در مشهد پرداخت نشده است.
ساعت اضافه کار هر سال نسبت به سال گذشته و نرخ تورم کاهش چشمگیری دارد
وی در رابطه با اضافه کار پرستاران عنوان کرد: فشار کاری پرستاران بسیار زیاد است، در سنوات مختلف حقوق مبنا ۲۰ درصد اضافه شده که نسبت به رشد تورم اصلا افزایش چشمگیری نداشته است و هنگامیکه در فرمول اضافهکاری محاسبه میشود، ساعت اضافه کار هر سال نسبت به سال گذشته و نرخ تورم کاهش چشمگیری دارد.
بحرینی خاطرنشان کرد: پرستار متخصص ما جان بیمار را در دست دارد و بُعد معنوی و روحی و روانی پرستاری جایگاهی است که نمیتوان در کلام آورد؛ اما پرستاران ما از ساعتی ۲۰ هزارتومان تا فردی با سابقه ۲۸ سال خدمت، ساعتی ۴۳ هزارتومان بدون کسر مالیات اضافه کار دریافت میکنند. برخی ادارات نیرو زیاد دارند که نیاز به اضافه کار نیست، اما پرستاران به اجبار اضافه کار باید بمانند.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری مشهد گفت: حقوق ساعت اضافه کار را با مجوز هیأت امنا و حمایات رئیس دانشگاه مشهد دوبرابر کردهایم اما باز هم این مقدار پول، کفاف زندگی و فرسایش جسمی بچهها را نمیدهد. باید به جامعه پرستاری حق داد که خسته شوند.
وی افزود: مسئولان فرصت کافی برای اصلاح روشهای پرداخت داشتهاند. مکاتبات به حد وفور انجام شده و به تمام ارگانها نامه زده شده است. ما به قوه قضائیه این مسائل را منعکس کردیم و کارگروهی برای ما به نام معاونت اجتماعی پیشگیری از جرائم شغلی تشکیل دادهاند و در این کارگروه مسائل در حال بررسی است. مقداری پروسه قوه قضائیه با تأخیر انجام میشود.
وی در زمینه پیگیریهای انجام شده گفت: هفته گذشته اعلام شد که اصلاحیه متن قوانینی که در حوزه پرستاری و دستورالعملهایی که باعث نارضایتی جامعه هدف شده را بزنیم و به قوه قضائیه ببریم. در این هفته قوانین را بررسی میکنیم و به معاونت پیشگیری از جرائم شغلی میفرستیم و از آنجا به کمیسیون بهداشت مجلس میرود و انشالله تغییرات اعمال خواهد شد.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری مشهد افزود: طبق سخنان بازرسان قوه قضائیه، در حوزه علوم پزشکی و وزارت بهداشت، قوانین و دستورالعملها یکدیگر را نقض میکند و ما شاهد این موضوع هستیم.
وی تصریح کرد: در دولت قبلی مجوز استخدامی گرفتند و دیشب اعلام شد مجوز استخدام ۲۴۸۰ نفر پرستار گرفته شده است. ما در تنگنای کمبود نیرو هستیم و نیروهای پرستار ما بدون اعلام قبلی ترک شغل و یا ترک وطن میکنند و ترسی از اخراج ندارند.
انتهای پیام