دکتر جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با اعلام این خبر گفت: در رتبه بندی منتشر شده در سال ۲۰۲۴ شانگهای، ۹ دانشگاه ایرانی در جمع ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است که یکی از این دانشگاه های برتر دانشگاه تبریز است.
به گفته وی، دانشگاه تبریز در این رتبه بندی، رتبه ۹۰۱ تا ۱۰۰۰ جهان و رتبه ۹ دانشگاه های ایران و رتبه ۶ دانشگاه های جامع را بدست آورده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در ادامه خاطر نشان کرد: این دانشگاه در رتبه بندی شانگهای ۲۰۲۳، هم رتبه ۷۰۱ تا ۸۰۰ جهان و رتبه ۴ تا ۷ ایران را بدست آورده بود.
در رتبه بندی سال ۲۰۲۴ تعداد دانشگاه های ایرانی از ۱۰ دانشگاه سال ۲۰۲۳ به تعداد ۹ دانشگاه کاهش یافته است. این تعداد در رتبه بندی ۲۰۲۲ تعداد ۱۱ دانشگاه بود.
کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیئت علمی، برونداد پژوهشی و عملکرد سرانه، چهار معیار به کار برده شده در نظام رتبه بندی شانگهای است که توسط شش شاخص ارزیابی میشوند.
تعداد فارغ التحصیلان برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد اعضای هیئت علمی برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد محققان پراستناد در ۲۱ حیطه موضوعی، تعداد مقالات منتشر شده در دو مجله Nature و Science، تعداد مقالات نمایه شده در نمایهنامههای توسعه یافته علوم و علوم اجتماعی و عملکرد دانشگاهی با توجه به اندازه سازمان شاخص های مورد نظر در این رتبه بندی بوده اند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز منابع گردآوری داده در این رتبه بندی شامل وب سایتهای جوایز نوبل، مدال فیلدز، پایگاههای اطلاعاتی و اطلاعات آماری دولتی است. اطلاعات پژوهشی دانشگاهها نیز از پایگاه استنادی WOS استخراج میشود. بیش از ۲۵۰۰ دانشگاه هر ساله مورد بررسی قرار گرفته و رتبه بندی میشوند و در نهایت رتبه ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان منتشر میشود.
انتهای پیام