جمعی از نمایندگان و اعضای فعال سازمانهای مردم نهاد گلستان به مناسبت هفته تشکلها با هیئت تحریریه ایسنا دیدار کردند.
نسرین حسینی نماینده سازمانهای مردم نهاد استان گلستان با بیان اینکه استانداری، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی بسیج سازندگی واداره کل ورزش و جوانان دستگاههای صادرکننده مجوز سازمانهای مردم نهاد در استان هستند، اظهار کرد: داوطلبان، فعالان اجتماعی و خیرین بدون هیچ گونه چشمداشت مالی در سازمان های مردم نهاد برای حل مشکلات مردم شبانه روز درتلاشند.
وی با اشاره به برخی اقدامات مؤثر سازمانهای مردم نهاد در استان گفت: با کمک برخی تشکلها کافه گفت وگو را ایجاد کردیم تا سازمانهای مردم نهاد مکانی را برای بیان مسائل و مشکلات خود داشته باشند و مصوبه احداث خانه سمنها را نیز که استاندار صادر کرد و پیگیری خواهیم کرد.
سلامت و درمان و آسیبهای اجتماعی فعال ترین حوزه فعالیت سمن ها در گلستان
نماینده سازمانهای مردم نهاد استان سلامت، درمان و آسیبهای اجتماعی را به عنوان فعالترین حوزه های فعالیت سازمانهای مردم نهاد در استان نام برد و ادامه داد: ما به دنبال شبکهسازی در استان هستیم تا بتوانیم هرچه بیشتر از ظرفیتهای مردمی بهره بگیریم.
وی با اشاره به اینکه خیرین بیش از دو هزار میلیارد در حوزههای مختلف مدرسهسازی، ازدواج، و سلامت کمک کردند، گفت: به طور مثال ما واکسیناسیون را در ایام کرونا با حمایت استانداری، فعالان اجتماعی و علوم پزشکی در محلات کم برخوردار اجرا کردیم.
سید جواد بنی کمالی مدیر عامل رهپویان فردوس جوان با اشاره به اینکه سازمانهای مردم نهاد در استان گلستان دربحث مطالبهگری از مسئولان موفق عمل کردهاند، گفت: در همین راستا در دیدار استاندار گلستان با نمایندگان سازمانهای مردم نهاد که در روزهای اخیر برگزار شده بود، مصوب شد یک هزار و ۱۰۰ متر فضا برای برگزاری نشستهای تخصصی در اختیار سازمانهای مردم نهاد قرار داده شود.
وی با بیان اینکه سمنها صدای مردم هستند و صدای مردم را بیواسطه و به دور از هرگونه ملاحظاتی به گوش مسئولان میرسانند، گفت: در حال حاضر ۶ هزار و ۲۰۰ سمن یا تشکل در استان گلستان داریم که از این تعداد ۴ هزار و ۹۰۰ تا جزء تشکلهای مذهبی هستند.
85 سمن در حوزه پیشگیری از موادمخدر در گلستان فعال هستند
بنی کمالی از فعالیت ۸۵ سمن در حوزه پیشگیری از مواد مخدر، آسیبهای اجتماعی مواد مخدر، درمان و اشتغال افراد مبتلا به این معضل خبر داد و افزود: با کمک خیرین سازمانهای مردم نهاد شاهد کاهش چشمگیر ابتلا جوانان به این معضل خانمانسوز بودیم و برای دومین سال متوالی جز استانهای پیشرو در پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر در کشور شدیم.
طاهره پهلوانی عضو هیئت مدیره مؤسسه سیراندیشان روشن با اشاره به این که سازمانهای مردم نهاد پل ارتباطی بین مردم و دولت هستند، اظهار کرد: به دلیل اینکه سازمانهای مردم نهاد برخواسته از دل مردم بوده و ارتباط تنگاتنگی با مردم دارند از دردها، رنجها و آسیبهای اجتماعی به خوبی مطلع بوده و مسائل آنها را به گوش مسئولان میرسانند علاوه برآن در کنار دولت قرار گرفته و در جهت رفع آلام مردم میکوشند.
وی با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد به شکل قانونمند و مطابق اساسنامه در حوزههای مختلف نظیر کاهش آسیبهای اجتماعی، محیط زیست، خیریه، حوزههای مذهبی، جمعیت و جوانی خانواده و دهها مورد دیگر فعالیت میکنند، گفت: سازمانهای مردم نهاد تلاش میکنند در حد توان به مردم آموزش داده و مشکلات آنها را مرتفع کنند و در مواردی که از توان آنها خارج است مشکلات و مسائل را به مسئولان انتقال داده و ازآنها کمک میگیرند.
پهلوانی با اشاره به حوزه فعالیت خود که کاهش آسیبهای اجتماعی است، گفت: به طور مثال ما با خانواده بیماران، خانواده افراد بهبودیافته اعتیاد و خانواده زندانیان سروکار داریم و تلاش میکنیم این افراد را آموزش داده و ساماندهی کنیم و در حد توان مشکلاتشان را حل کنیم.
عضو هیئت مدیره مؤسسه سیراندیشان روشن، کار در حوزه آسیبهای اجتماعی را یک کار فرسایشی دانست و افزود: دیدن مشکلات و دردهای مردم سخت است و این افراد مشکلات و دردهای نشنیده زیادی دارند به طور مثال سالها پیش معلولان نخاعی برای استفاده از کارتخوانها مشکل داشتند که بانکها و مسئولان دغدغهمند پای کار آمدند و این مشکل را حل کردند.
حدیثه سپهری مدیر عامل انجمن استرآباد جوان مهر گلستان با اشاره به اینکه استان گلستان رتبه چهارم فقر نسبی در کشور را دارد، گفت: خیرین در پیشبرد اهداف سمن ها و حل مشکلات مردم میتوانند بسیار راه گشا باشند به طور مثال در ایام کرونا خیرین پای کار آمدند و کمک زیادی در مهار بیماری داشتند.
سپهری با بیان اینکه باید آسیبهای اجتماع تک فرزندی توسط تشکلهای مردم نهاد برای مردم تبیین شود، گفت: خانوادههای تک فرزند که در آینده والدین خود را از دست میدهند تکیه گاهی ندارند و به شدت آسیبپذیر خواهند شد.
انتهای پیام