اسدالله عباسی امروز، ۲۵ مردادماه در نشست با تشکل ها و سازمان های مردم نهاد استان گیلان، با اشاره به نقش مهم و اثرگذار سازمان های مردم پایه در امور مختلف فرهنگی و اجتماعی و زیست محیطی، اظهار کرد: باید فرهنگ مشارکت اجتماعی را ترویج کنیم.
وی با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد حرکت های خیرخواهانه و انسان دوستانه و غیر انتفاعی را در دستور کار دارند، افزود: مشارکت اجتماعی برای حل مشکلات مردم اجر معنوی دارد.
استاندار گیلان با اشاره به نگاه انسان دوستانه سمن ها به جامعه پیرامون خود، تصریح کرد: سازمان های مردم نهاد در بخش های محیط زیست و آسیب های اجتماعی و گردشگری و میراث فرهنگی و اشتغال و کارآفرینی و فقرزدایی و مسکن سازی و... هدفگذاری داشته باشند.
عباسی با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد احساس مسئولیت اجتماعی دارند، گفت: همه بخشهای جامعه با یکدیگر مرتبط است و نباید نسبت به مسائل اجتماعی بی تفاوت باشیم لذا میطلبد که سازمان های مردم نهاد از ظرفیت نخبگان استفاده کنند و گام های بزرگ و اثرگذاری را در جهت ارتقای کیفیت زندگی مردم بردارند.
وی لازمه فعالیت سمن ها را غیر سیاسی بودن و داوطلبانه بودن و سودجویانه نبودن دانست و بیان کرد: شورای توسعه و حمایت از تشکل ها و شورای نظارت بر فعالیت تشکل ها در حوزه سازمان های مردم نهاد فعال هستند که در این راستا با حضور وزیر کشور، برای نخستین بار سامانه جامع مدیریت عملکرد و اطلاع رسانی تشکل های مردم نهاد را در گیلان راه اندازی کردیم.
استاندار گیلان هدف از راه اندازی سامانه مذکور را شفاف سازی فعالیت سازمان های مردم نهاد در بخش های ورود و استمرار و اجرا دانست و متذکر شد: سازمان های مردم نهاد باید برای خود هدف تعریف کنند و میزان دستیابی به این اهداف بررسی شود. مدیران دستگاه های اجرایی نیز وظیفه دارند که براساس موفقیت اهداف تعریف شده با سمن ها همکاری کنند.
وی از سازمان های مردم نهاد خواست به کمک دستگاه های اجرایی بیایند و اضافه کرد: نیازمند تشکل های مردمی هستیم که در راستای سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب و برنامه های دولت شهید رئیسی بوده و در دولت چهاردهم نیز پیگیری می شود.
عباسی با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد باید در کشور و دنیا شناخته شده باشند، گفت: سمنهای زیست محیطی از همه ظرفیت های ملی و جهانی برای صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی کمک بگیرند.
استاندار گیلان، نقش آفرینی سازمان های مردم نهاد در امور اجرایی را جلوه مردم سالاری دینی دانست و تاکید کرد: سمن ها از ظرفیت جوانان نخبه و دانشگاهی برای حل مسائل اجتماعی استفاده کنند و راهکارهای علمی و عملیاتی را به مدیران نشان دهند.
وی با بیان اینکه سمن های مردم پایه باید دانش پایه نیز باشند، ادامه داد: سازمان های مردم نهاد بر افکار عمومی اثرگذار هستند و لذا باید به اهداف تعیین شده برسند و در این مسیر از ظرفیت های دانشگاهی بهره بگیرند تا ضمن افزایش سرعت عمل، کاهش ضریب خطا را رقم بزنند.
عباسی سازمان های مردم نهاد را سرمایه اجتماعی دانست که موجب پیوند دیگر سرمایه های اجتماعی می شوند و اضافه کرد: سمن ها به دنبال ایجاد تغییر به نفع مردم و برای توسعه و پیشرفت کشور باشند و در این راستا آماده حضور نمایندگان سمن ها در هیئت های اندیشه ورز استان هستیم.
انتهای پیام