عباس بابایی امروز (چهارشنبه، ۲۴ مرداد ماه) در نشستی خبری که بهمناسبت افتتاح طرح «سلام» در سالن اداره کل مدیریت بحران استان زنجان برگزار شد، اظهار کرد: استان زنجان ۴۷۵ واحد با ۱۰ نفر نیروی کار دارد که با اجرای طرح «سلام» برای این واحدها گروههای واکنش سریع تشکیل میشود و این گروههای واکنش سریع به ۳ تا ۴ تیم واکنش سریع تخصصی تقسیمبندی شدهاند که دارای تیمهای امداد و نجات، سوانح، اطفا حریق و ... هستند.
او طرح «سلام» را یک برنامه ملی دانست و گفت: همه دستگاههای دولتی، غیردولتی، نظامی و ... موظفند در زمان بحران، تحت نظارت مدیریت بحران به وظایف خود بپردازند.
وی ادامه داد: برای بخش خصوصی در قانون مدیریت بحران، جایگاهی در نظر گرفته نشده است. در حالی که بخش مهمی است و امیدواریم با اجرای طرح سلام سازماندهی خوبی در این بخش را شاهد باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با بیان اینکه استان زنجان ۱۲۶۱ واحد تولیدی و صنعتی دارد، بیان کرد: استان زنجان ۱۰۵۶ واحد فعال و ۲۰۵ واحد غیرفعال دارد. در این واحدها بالغ بر ۴۸ هزار و ۵۰۰ نفر مشغول به کارند.
وی گفت: صنایع کوچک ۹۷ درصد صنعت استان را پوشش میدهد و استان زنجان دارای ۶۲ واحد صنعتی متوسط است که ۲۱ هزار و ۷۰۰ نفر از این افراد در شهرکهای صنعتی مشغول به کارند.
بابایی افزود: طرح سلام شامل شناسایی، سازماندهی، تجهیز، آموزش و در نهایت، تمرین و مانور است.
وی با اشاره به توسعه مشارکت مردمی بهعنوان یکی از اهداف طرح «سلام» بیان کرد: از طریق برنامهریزی و هماهنگی برای آموزش و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تعاملی بین مردم و دستگاههای دولتی ایجاد و بخش خصوصی را وارد چرخه فعالیت مدیریت بحران میکنیم.
بابایی درباره هدف کلان سازمان مدیریت بحران در طرح «سلام» گفت: هدف این است که تیمهای واکنش سریع از طریق آشنایی با ظرفیتها و در اختیار گذاشتن تجهیزات آمادگی برای مواقع بحران داشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان درباره برنامههای اجراشده در زمینه کنترل و پیشگیری، بیان کرد: در این زمینه دو مطالعه اصلی شامل کاهش خطر و آمادگی و مقابله با بحران در مرکز پژوهشهای دانشگاه زنجان به پایان رسیده است تا منطبق با آن، با انجام پیگیریهای لازم، دستگاهها بتوانند وظایف خود را انجام دهند. البته باید به این نکته توجه داشت که همه طرحهای استانی باید پیوست کاهش خطر داشته باشند.
بابایی در تشریح طرح پیوست کاهش خطر، گفت: طرحها در مسیر گسل و مسیل رودخانه نباشند. در غیر این صورت، اگر در مسیل باشد باید کانالسازی اصولی انجام شود تا خسارتی به مردم وارد نشود.
انتهای پیام