به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سعید جزائی رئیس کل دادگستری استان مرکزی در جریان سفر یکروزه به حوزه قضایی شهرستان زرندیه و در حاشیه افتتاح اولین شعبه دادگاه صلح در استان مرکزی، اظهار داشت: دادگاه صلح نهاد جدیدی است که به موجب قانون شورای حل اختلاف سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده است و ماهیت وجودی این نهاد متفاوت از دادگاههای عمومی است.
وی افزود: طبق قانون جدید، دادگاه صلح تمامی صلاحیتهای شورای حل اختلاف بر اساس قانون سابق، به علاوه صلاحیتهای جدیدی که قانونگذار برای آن پیش بینی کرده است را داراست.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی بیان داشت: این دادگاه، ابتدا باید پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دهد، در صورت عدم امکان سازش یا عدم امکان اخذ تصمیم مقتضی و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا در رابطه با ارجاع به شورای حل اختلاف، دادگاه صلح راساً به ماهیت دعوا رسیدگی میکند.
وی خاطرنشان کرد: دادگاه صلح، صلاحیت رسیدگی به دعاوی مالی تا ۱۰۰ میلیون تومان و همچنین دادرسی در سایر دعاوی از قبیل مطالبه جهیزیه، مهریه و نفقه، حصر وراثت، اصلاح شناسنامه و دیگر موارد مندرج در ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف را بر عهده دارد.
جزائی با تاکید بر اینکه در کنار دادگاه صلح از بازوی قدرتمند شوراهای حل اختلاف نیز استفاده خواهد شد، افزود: شوراهای حل اختلاف همچنان با همان اهتمام گذشته و البته بیشتر از گذشته به کار خود ادامه خواهند داد.
وی عنوان کرد: برای اجرای قانون دادگاه صلح یکسال مهلت داده شده که قوه قضاییه در راستای تامین قضات و نیروهای اداری اقداماتی انجام داده و ان شاء الله مشکلی برای تامین نیرو نخواهد بود.
در این سفر اولین شعبه دادگاه صلح در استان مرکزی با حضور رئیس کل دادگستری استان مرکزی، چند تن از مقامات ارشد قضایی استان و مسئولین قضایی و اجرایی شهرستان زرندیه افتتاح شد.
انتهای پیام