به گزارش ایسنا، علیرضا مهاجر در جلسه برنامهریزی و هماهنگی کشت پاییزه سال زراعی ۱۴۰۴- ۱۴۰۳ که در سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شد، افزود: امسال با عنایت و رحمت الهی و زحمات کشاورزان و همکاران خرید گندم از ۱۱ میلیون و ۱۱۲ هزار تن گذشت و با توجه به این که هم برداشت و هم خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت، پیشبینی ما این است که امسال بالاترین میزان تولید و خرید تاریخ کشور را داشته باشیم.
وی با اشاره به این که لازمه ادامه این روند تامین نهادههاست، اظهار کرد: برای کشت پاییزه به حدود ۸۰۰ هزار تن کود اوره، حدود ۶۰۰ هزار تن کود فسفاته و حدود ۳۵۰ هزار تن کود پتاسه نیاز است که اگر در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد با ۸.۵ میلیون هکتار کشت پاییزه، شرایط خوبی در سال ۱۴۰۴ – ۱۴۰۳ برای کشور رقم میخورد.
مهاجر بیان کرد: امسال میزان خرید جو از ۴ میلیون تن گذشت و تولید برنج نیز بیش از ۷۰۰ هزار تن بود؛ همچنین میزان تولید کلزا دو برابر شد و در ذرت علوفهای، شکر، پنبه و محصولات دیگر افزایش تولید داشتیم.
به گفته وی، در کشت پاییزه امسال تلاش میشود حدود ۱۲ میلیون تن گندم، حدود ۳ میلیون تن برنج و ۵.۵ تا ۶ میلیون تن جو تولید شود که چنانچه مطالبات کشاورزان و نهادهها به موقع به دست آنان برسد، این پیشبینیها محقق میشود.
معاون امور زراعت اعلام کرد: با وجود تنگناهای موجود، تاکنون ۹۴ همت از مطالبات گندمکاران پرداخت شده است و ۱۰۰ همت باقی مانده نیز تا پایان شهریور پرداخت میشود. همچنین تلاش میکنیم مطالبات کلزاکاران استان گلستان و بقیه استانها نیز پرداخت شود.
آذربایجان شرقی رتبه اول کشور در طرح جهش تولید در دیمزارها و کشاورزی قراردادی
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از آغاز کشت پاییزه در کشور خبر داد و گفت: آذربایجان شرقی نخستین استان کشور است که کشت پاییزه در آن آغاز میشود و باید با تامین به موقع همه نهادهها و افزایش بهرهوری، بیشترین میزان تولید محقق شود.
وی بر تغذیه مناسب برای ارتقای کیفیت گندم تاکید کرد و افزود: زمان، مقدار و تکرار تغذیه گیاه از مواردی که در کشت پاییزه باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا در افزایش میزان تولید و کیفیت آن اهمیت بسیاری دارد.
مهاجر بر اهمیت افزایش بهرهوری و تولید در اراضی زراعی تاکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری توجه ویژهای به طرح جهش تولید در دیمزارها دارند که با حمایت ایشان توانستیم با موفقیت این طرح را اجرا کرده و به رشد تولید قابل توجهی در دیمزارها دست یابیم. حمایت رهبری از این طرح، مسوولیت ما را در اجرای آن بیشتر میکند و باید تلاش کنیم تا با بهترین شکل و در بیشترین سطح طرح جهش تولید در دیمزارها را اجرایی کنیم.
بنا بر اعلام وزارت جهاد کشاورزی، وی در خصوص بیمه محصولات کشاورزی نیز گفت: باید با افزایش سطح بیمه، زمینه پرداخت تعهدات کشاورزان آسیب دیده فراهم شود.
انتهای پیام