زهره سادات سعیدی امین، مدیر عامل یکی از شرکتهای خلاق و فناور در گفتوگو با ایسنا، تولید و فرآوری قارچهای خاص و گیاهان دارویی را از زمینههای تحقیقاتی این شرکت نام برد و افزود: گروهی از فارغالتحصیلان دانشگاه فردوسی مشهد با هدف تولید و فرآوری قارچهای خاص و گیاهان دارویی این شرکت را تاسیس کردند این گروه با انجام مطالعات گسترده، بهترین گونه قارچها و گیاهان دارویی را شناسایی و انتخاب میکنند و با به کارگیری روشهای نوین و استفاده از دستگاههایی با فناوری بالا به عصارهگیری و استخراج مواد مؤثره با حداکثر بازدهی از قارچهای خاص و گیاهان دارویی میپردازند.
وی اجرای این مطالعات را در راستای جلوگیری از خام فروشی قارچهای خاص و گیاهان دارویی عنوان کرد و یادآور شد: این قارچهای خاص شامل قارچهای «شاه صدف»، «صدفی»، «گانودرما»، «گالشی» و «شیتاکه» میشود.
سعیدی امین تاکید کرد: این محققان صفر تا صد زنجیره تولید از تولید بذر، بستر کشت، قارچهای تازه و فرآوری آنها به صورت عصاره، پودر و استخراج مواد مؤثره را ایجاد کردهاند.
مدیر عامل این شرکت با اشاره به اهمیت دستاوردهای این شرکت، اظهار کرد: معمولا قارچهای خاص در فرمتهای دارویی مورد توجه در دنیا هستند و این مواد در تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول، قند خون، تقویت سیستم عصبی و بازسازی سلولهای مغزی، بهبود درمان بیماریهای قلبی و همچنین درمان بیماریهای کلیوی مؤثر هستند.
سعیدی امین با اشاره به قارچ یال شیر (Hericium erinaceus)، گفت: این قارچ دارای خواصی چون جلوگیری از زوال عقل، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سریع زخمها، کاهش استرس، بهبود آسیبهای مغزی و نخاعی و همچنین جلوگیری از التهاب و آسیب به بافت رودهها است. کاهش تری گلیسیرید خون و قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای التهابی از دیگر مزایای مصرف این قارچ است.
وی با اشاره به تولید عصاره و مواد اولیه از قارچ گانودرما (Ganoderma Lucidum) ادامه داد: این قارچ موجب جلوگیری از ابتلا به سرطان، احیاء و تقویت سیستم تنفسی، اثربخشی در درمان دیابت و تقویت سیستم دفاعی بدن خواهد شد.
سعیدی امین اضافه کرد: عصاره قارچ گانودرما از تقطیر قارچ گانودرما در الکل و آب داغ تهیه میشود و امروزه در دنیا تحقیقات بسیار گستردهای از تاثیر عصاره گانودرما بر روی بیماریهایی چون دیابت، آلزایمر و سرطان در جریان است.
مدیر عامل این شرکت فناور، قارچ شیتاکه (Lentinula Edodes) را از دیگر زمینههای تحقیقاتی این شرکت ذکر کرد و گفت: این قارچ به عنوان موادی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، قلب، کاهش کلسترول و ضد ویروس و قارچ شناخته میشود. همچنین عصاره آن دارای خواص جوانسازی و محافظت و جلوگیری از التهاب و دهیدراته شدن پوست است.
به گفته وی، آنتی اکسیدان موجود در این قارچ به حذف رادیکالهای آزاد کمک کرده و مانع از بین رفتن سلولهای سالم پوست میشود.
وی پرورش قارچهای خوراکی را از دیگر زمینههای تحقیقاتی این شرکت نام برد و یادآور شد: ما این قارچها را به مرحله تجاریسازی رساندهایم، ولی برای عصارههای آنها در فاز دریافت مجوزها هستیم.
سعیدی امین تاکید کرد: از آنجایی که عصاره قارچهای خاص همانند خود قارچ دارای خواص درمانی و پیشگیرانه هستند، پودر و خشک شده آنها نیز دارای همان خواص اولیه است.
انتهای پیام