به گزارش ایسنا، این نخستین پرونده علیه شیخ حسینه ۷۶ ساله پس از کنارهگیری از قدرت و فرار از بنگلادش است. او هماکنون در هند به سر میبرد. جرقه اعتراضات دانشجویان بنگلادشی، ابتدا مخالفت با نظام سهمیهبندی در مشاغل دولتی بود اما درگیریها بالا گرفت و بعد از وقوع کشتار و خشونت علیه معترضان، آنها استعفای حسینه را مطالبه کردند.
روزنامه «داکا تریبیون» گزارش داد که این پرونده توسط یک شهروند بنگلادشی برای خونخواهی مالک یک فروشگاه مواد غذایی که در ۱۹ ژوئیه در پی تیراندازی پلیس در جریان راهپیمایی جنبش اصلاح سهمیه کشته شد، به جریان افتاده است.
به نوشته روزنامه هندوستان تایمز، متهمان دیگر عبارتند از دبیر کل لیگ عوامی، وزیر کشور سابق و بازرس کل سابق پلیس و همچنین چند نفر دیگر از مقامهای ارشد پلیس و مقامهای دولتی. در جریان اعتراضات گسترده که به برکناری و فرار شیخ حسینه منجر شد، بیش از ۲۳۰ نفر کشته شدند.
محمد یونس، برنده جایزه صلح نوبل که به عنوان رئیس دولت موقت بنگلادش سوگند یاد کرده است، گفت: «من از قانون اساسی حمایت و محافظت خواهم کرد» و افزود که وظایف خود را «صادقانه» انجام خواهد داد.
اکنون وظایف کلیدی محمد یونس بازگرداندن صلح در بنگلادش و آمادهسازی برای انتخابات جدید است. محمد شهابالدین، رئیسجمهور بنگلادش با حضور دیپلماتهای خارجی، اعضای جامعه مدنی، تاجران برجسته و اعضای حزب مخالف سابق در کاخ ریاستجمهوری سوگند یونس را در سمت مشاور ارشد، که معادل نخستوزیری است، پذیرا شد. هیچ نمایندهای از حزب حسینه در این جلسه حضور نداشت.
انتهای پیام