/یادداشت/

جبران ناترازی انرژی با تعاون بین کارآفرینان و مردم

یک فعال حوزه تعاون تعان بین کارآفرینان و مردم را راهکار جبران ناترازی انرژی عنوان کرد و گفت: با همکاری دولت برای واگذاری چرخه‌ی انرژی به بخش غیردولتی و همچنین تعهد کارآفرینان به دولت از طریق انباشت سرمایه‌ای که دارند و با متمرکز شدن تجهیزات در موقعیتی ثابت و وحدت رویه کارآفرینان می‌توان یک چرخه‌ی تولید انرژی پایدار را برای کل کشور ایجاد کرد.

«محمد رضا رضائی نژاد» فعال حوزه تعاون یزد در یاداشتی در این باره نوشت؛ «با توجه به اینکه متوسط رشد مصرف برق کشور در سال گذشته ۸.۱ درصد و در شرایط اوج ۳ تا ۵ درصد بوده، امسال با ۲۰ درصد افزایش مصرف روبرو شدیم که معادل ۹ هزار مگاوات بوده است که این مهم باعث قطعی‌های پی ‌در پی برق و نارضایتی مردم و کارآفرینان در بخش صنایع شده است.

همانطور که می‌دانیم هزینه‌های نگهداری نیروگاه‌های دولتی در شرایط تحریم و نیز منابع انسانی مازاد موجب بهره‌وری پایین شده است بنابراین دولت به تنهایی نمی‌تواند چرخه‌ی تولید انرژی پایدار را برای کشور و مردم ایجاد کند. حال این که دولت می‌تواند با اعتماد به کارآفرینان متعهد و متخصص و مشارکت مردم، این تهدید را به فرصتی گرانبها تبدیل کند، اگر دولت در راستای تحقق شعار سال و مردمی‌سازی اقتصاد، چرخه انرژی را به بخش غیردولتی واگذار کند به یقین ناترازی‌های انرژی در کشور با سرعت بیشتر جبران خواهد شد.

طبق ابلاغیه‌ی کمیسیون صرفه‌جویی انرژی، واحدهای صنعتی با قدرت مصرفی بیشتر از یک مگاوات باید حداقل ۵ درصد تا رسیدن به سهم ۲۰ درصد مصرف را طبق قانون از طریق ایجاد نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند و مجازند نیروگاه‌های تجدیدپذیر را در نقطه‌ای خارج از محل استقرار واحد صنعتی احداث کنند.

بنابراین مصرف کننده صنعتی باید بخشی از مصرف خود را با تامین یا از بورس انرژی در صورت عرضه بر اساس قیمت روز خریداری کند و علاوه بر آن هزینه‌ی تجهیزات، شبکه و پست برق را نیز پرداخت کند.

در صورت عدم رعایت موارد فوق، وزارتخانه‌های نیرو و نفت مجاز به قطع انرژی این مشترکین در مواقع اضطراری و نیز محاسبه انرژی مازاد مصرفی با بالاترین نرخ تابلوی برق سبز در بورس انرژی است.

به عنوان پیشنهاد می‌توان با واگذاری بلوک نیروگاهی شرق کشور به بخش غیردولتی از طریق تاسیس شرکت تعاونی تامین نیاز(سهامی-سرمایه‌گذار) که در آن کارآفرینان به عنوان سهامدار عضو با حداقل ۵۱ درصد سرمایه (به صورت نقد و غیر نقد) در کنار نقدینگی‌های خرد مردمی با حداکثر ۴۹ درصد سرمایه‌ اسمی و قرض‌الحسنه به راحتی می‌توان این گونه طرح‌ها را با تعهد، تخصص و اعتبار کارآفرینان و با مشارکت مردمی به بهره‌وری رساند و نارضایتی موجود را کاهش داد.

با همکاری دولت برای واگذاری چرخه‌ی انرژی به بخش غیردولتی و همچنین تعهد کارآفرینان به دولت از طریق انباشت سرمایه‌ای که دارند و با متمرکز شدن تجهیزات در موقعیتی ثابت و وحدت رویه کارآفرینان می‌توان یک چرخه‌ی تولید انرژی پایدار را برای کل کشور ایجاد کرد که در این شرایط کارخانجات و صنایع می‌توانند از تولید خودتامین مشترک منتفع گردیده و مازاد انرژی تولیدی را برای مصارف مردمی و ایجاد آسایش و آرامش آنها استفاده کرد.

براساس سخنان رهبر عظیم الشان انقلاب در خصوص تحقق شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) و طبق آیه‌ی شریفه‌ی و وتعاونوا عَلَی البِرّ والتَّقوی‌ (و همواره در راه نیکی و پرهیزگاری با هم تعاون کنید) تنها رمز موفقیت برای تبدیل تهدید به فرصت در راستای جهش تولید، تعاون و همکاری همگانی در این امر خیر است.»

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403052215103
  • خبرنگار : 50214