حجتالاسلام عماد دخانی امروز (یکشنبه، ۲۱ مرداد ماه) در نشستی خبری که بهمناسبت هفته تشکلها و مشارکت اجتماعی در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، ضمن تبریک روز خبرنگار و تسلیت ایام دهه صفر، اظهار کرد: در آستانه هفته تشکلها و مشارکتهای اجتماعی هستیم که از ۲۲ مرداد ماه آغاز شده است و تا ۲۸ مرداد ماه ادامه دارد.
وی افزود: تشکل به معنای هسته و فعالیت مردمی است که امروزه در لایههای مختلف ایفای نقش میکنند و در مجموعه استان بیش از ۱۱ هزار تشکل داریم.
عماد دخانی ادامه داد: بیش از ۴۰۰۰ هیئت مذهبی در مجموعه استان، بیش از ۲۰۰ گروه تبلیغی و جهادی در حوزه علمیه خراسان، بیش از ۸۵۰ مجموعه نیکوکاری با رویکرد مردمی در اداره کل امداد، بیش از ۷۱۵ تشکل در مجموعه استانداری و فرمانداریهای شهرستانهای استان، مجموعه بهزیستی بیش از ۲۵۰ تشکل تخصصی و با همین کیفیت در مجموعه اتباع ۸۰ تشکل رسمی، امروزه مشغول به کارند که بخشی از ظرفیتهای تشکلی است که در استان فعالند.
وی بیان کرد: در مجموعه استانداری و فرمانداری در هفت ساحت و حوزه، فعالیت افراد دنبال خواهد شد و امور بهداشت و سلامت، اجتماعی، فرهنگی، محیط زیست، عمران و آبادانی، خیریه و نیکوکاری و توسعه و آبادانی هفت محور اصلی فعالیت سمنهای استان در بخشهای مختلفند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی گفت: ما سال ۱۴۰۳ مجری طرح ملی نهضت اجتماعی کشوریم که بناست در کل استانها این طرح، توسط سازمان اجتماعی وزارت کشور اجرا شود و بخش عمده این طرح تاکنون اجرایی و عملیاتی شده است.
او هدف از اجرای طرح ملی نهضت اجتماعی را مشارکت مردم از مرحله شناسایی تا یافتن راه حل و اجرای اقدامات متناسب مسائل و مشکلات در عرصه فضاهای محلات، مناطق و بستر زیستبوم زندگی مردم ارزیابی کرد.
وی ادامه داد: کشف نظام مسائل اجتماعی در سه سطح شهرستانی، استانی و ملی یکی دیگر از اهداف اجرایی شدن طرح ملی نهضت مشارکتهاست. امروز استان ما با بیش از ۹۰۰ ارزیابی انجامشده جزو استانهای اول تا پنجم کشور است و ۱۳ ارزیاب در مجموعه هفت منطقه در مجموعه استان در حال شناسایی تشکلها هستند.
او گفت: تشکلها ضمن شناسایی، مجموعه توانمندی خود را اعلام میکنند و براساس این مجموعه توانمندیها، سطحبندی میشوند. امیدواریم در آینده نزدیک ناظر به تشکلهای شناسایی شده و سطحبندی آنها باشیم تا بتوانیم متناسب با ظرفیت مردمی تشکلها در مأموریت مرتبط از آنها استفاده کنیم.
وی درباره برنامههای دفتر اجتماعی استانداری خراسان رضوی، اظهار کرد: گردهمایی تشکل و سمنها در روز چهارشنبه، بازدید از تشکلهای شهرستانی در سه روز از هفته تشکلها، برگزاری جلسات تخصصی دستگاهها با مجموعه تشکلها توسط اداره کل ورزش و جوانان، بهزیستی، کار، محیط زیست و بخشهای مختلف بهصورت نشست تخصصی رقم خواهد خورد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی با بیان مشکلات موجود و مطالبات تشکلها، گفت: جریانهای مردمی با توجه به همت، انگیزه و نیازهای ارزشمندی که دارند، توقع آنها از جریان حاکمیت این است که حاکمیت بتواند تسهیلگری و شرایط را برای فعالیت فراهم کند.
وی بیان کرد: تقاضای مجموعههای مردمی این است که حاکمیت بتواند روند فعالیت را تسهیلگری کند و اگر این اتفاق محقق شود، میتوان ادعا کرد که میشود پایان یا کاهش جدی آسیبهای اجتماعی را با دستهای پرتوان تشکلهای مردمی رقم زد.
دخانی گفت: امروز تشکلها مسائلی دارند؛ موضوع کار و تعاملات آنها با اداره کار، مالیات و نوع تعاملات با اداره کل مالیات، بیمه و نوع مراودات با اداره کل بیمه تأمین اجتماعی از جمله این مسائل است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: در استان، نمایندگانی از ادارههای مربوطه مشخص و در محل دفتر تشکلهای مردمنهاد استان حضور پیدا کردند و این امر اطلاعرسانی شد. اگر تشکلی سوالی داشت مراجعه میکرد و امروزه این روند تسهیلگری، مسیر خود را پیدا کرده است و با ارتباطات ویژه بین مجموعه دستگاهها و نهادهای استان و از طرف دیگر و تشکلها این موضوع امیدواریم دنبال شود.
وی افزود: نمایندگان منتخب تشکلهای استان بهعنوان نماینده تشکل استان به وزرات کشور معرفی شدند، فرصت ویژهای است که این نمایندگان نوع مطالبات جریان مردمی را مصرانه دنبال میکنند و امیدواریم بتوانیم در مسیر تحقق نیاز تشکلها اتفاقات لازم را رقم زنیم.
انتهای پیام