مریم نوری بالانجی مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم، این سازمان با اعلام این مطلب اظهار داشت: طبق سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه توسعه اقتصاد دریا محور برنامهریزیهای متعددی برای رشد بخش شیلات و کشاورزی در جزیره قشم انجام شده است.
نوری بالانجی ادامه داد: اقدامات صورت گرفته در جهت تکمیل زنجیرههای تولید و افزایش ارزش افزوده من جمله در تکثیر و پرورش میگو و ماهی و تولید خوراک دام، طیور و آبزیان و توسعه زیرساخت ها تاکنون زمینه جذب سرمایه گذاران متعددی در بزرگترین جزیره شیلاتی ایران، فراهم ساخته است.
وی ادامه داد: اقدامات صورت گرفته در جهت تکمیل زنجیرههای تولید و افزایش ارزش افزوده من جمله در تکثیر و پرورش میگو و ماهی و تولید خوراک دام، طیور و آبزیان و توسعه زیرساخت ها تاکنون زمینه جذب سرمایهگذاران متعددی در بزرگترین جزیره شیلاتی ایران، فراهم ساخته است.
نوری بالانجی افزود: علاوه بر توسعه اقتصاد کلان، در اقتصاد خرد بخش کسب و کارهای خانگی نیز برنامه ریزی های زیادی صورت گرفته به گونهای که هم اکنون پرورش ماهی سی باس علاوه بر قفسهای دریایی در منازل روستانشینان جزیره قشم انجام میشود.
به گفته نوری بالانجی، روستای مسن در کنار سایر سایر روستاهای جزیره یکی از نمونه های موفق در این موضوع است که با به کارگیری علوم نوین با احداث دو استخر ۶۰۰ مترمکعبی در حیاط منازل روستایی موفق به برداشت ۷ تن ماهی شده است.
نوری بالانجی در ادامه سخنان خود، توسعه حوزه کشاورزی در جزیره به منظور زیبایی و گسترش خط سبز جزیره و همچنین حفظ خاک و افزایش صادرات محصولات زراعی به ویژه گلخانهای را از دیگر برنامه های در دست اقدام این مدیریت برشمرد.
وی با در تشریح این مطلب بیان داشت: قشم در گذشته سرسبز بوده است و هم اکنون میتوان با استفاده از تکنولوژیهای روز و استفاده از گونههای گیاهی منطبق با اقلیم جزیره از جمله درختان مثمر همچون کنار، انبه، قهوه، موز و لیمو، گارم زنگی و غیره، کشاورزی را در جزیره احیا کرد.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح نمود: استفاده از تکنولوژیهای نوین تولید آب با بهرهبردن از تبدیل رطوبت اشباع موجود در هوا به آب شیرین برای بخش کشاورزی از جمله برنامههای در دست اقدام است.
وی با اشاره به راهاندازی مزارع پرورش کاکتوس، اسب و ماهی و میگو در جزیره اضافه کرد: برنامه این مدیریت برای رونق بخش شیلات، کشاورزی و دامپروری، اشتغالزایی برای بومیان، توسعه صادرات و جذب گردشگر نیز هست که این دست مزارع به عنوان نمونههای موفق در الگوی جدید توسعه شیلات و کشاورزی محسوب میشود که در این الگو ، سازمان منطقه آزاد از مشاغل تولیدی خانگی، کارگاهی، خدماتی و یا نیمه صنعتی به موازات طرحهای کلان و صنعتی نیز حمایت ویژه خواهد کرد.
انتهای پیام