حسین راغ آرا در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه ایران پس از چین و کره جنوبی سومین تولید کننده عناب در جهان است و خراسان جنوبی ۹۴ درصد عناب ایران را تامین میکند، افزود: تکمیل زنجیره ارزش عناب نه تنها پیامدهای اقتصادی مطلوبی برای استان و ایران به دنبال خواهد داشت بلکه آثار مثبت اجتماعی و امنیتی را نیز سبب خواهد شد.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی اظهار کرد: عناب کاربرد گستردهای در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی دارد و قابلیت ایجاد ارزش افزوده و خلق ثروت در فراوری عناب قابل پیش بینی است.
وی افزود: عناب در اقتصاد روستایی خراسان جنوبی تاثیر گذار است و پرداختن به فراوری آن، تحولی در اقتصاد کشاورزی این خطه تلقی میشود.
راغ آرا با اشاره به وضعیت مهاجرت روستائیان به شهرها و ایجاد حاشیه نشینی و بروز آسیبهای اجتماعی مرتبط با این موضوع بیان کرد: ایجاد مشوق برای توسعه کشت عناب به عنوان عاملی برای مهاجرت معکوس قابل تامل و برنامهریزی است.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی ادامه داد: افزایش امنیت مناطق مرزی به جهت توسعه کشاورزی متناسب با اقلیم منطقه موضوعی شایسته توجه مسئولین استانی و متولیان امر است.
راغ آرا ضمن ارائه پیشنهاد تدوین سند ملی عناب گفت: در تدوین این سند ضمن بررسی تمام ابعاد قابل بهرهبرداری از این محصول برنامه جامعی برای توسعه اقتصادی عناب پیش بینی خواهد شد و جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از آمادگی لازم برای تدوین این سند برخوردار است و در صورت تخصیص اعتبارات لازم خواهیم توانست سند ملی توسعه عناب را به جامعه کشاورزان، اساتید و محققان، بازرگانان و مسئولین استانی ارائه کند.
مدیر مرکز خدمات تخصصی در پایان با اشاره به اینکه طرح پژوهشی "بررسی چالشها و موانع توسعه اقتصادی عناب و ارائه راهکارهای عملیاتی " توسط لیلا محمودی، کارشناش بازرگانی مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک به کارفرمایی کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زرشک و عناب در حال اجرا است، گفت: نتایج این مطالعه در قالب نشستهای تخصصی به استحضار و اطلاع جامعه مخاطب خواهد رسید.
انتهای پیام