پرویز نور محمدی امروز ۲۰ مرداد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متاسفانه طی سالهای گذشته بدون توجه به دستورالعمل نحوه فعالیت دفاتر نمایندگی و سرپرستی نشریات در استانها، مجوزهایی به افراد داده شده و هماکنون با حجم زیادی از این رسانهها در استان مواجه هستیم.
وی ادامه داد: باید هر نمایندگی دارای شرایطی خاصی ازجمله دفتر مستقل و کد کارگاه بوده و یک نفر به صورت مستمر جهت پاسخگویی ارباب رجوع در محل دفتر مستقر باشد اما این مهم در استان خیلی رعایت نمیشود.
مسئول امور مطبوعات و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه دکههای مطبوعاتی و پیشخوانها خالی از روزنامه هستند، افزود: این موضوع جای نقد دارد و مورد انتقاد است که چرا روزنامهها طبق قانون، توزیع نمیشوند و از حداقل ۵۰ نسخه که باید در استان توزیع شود، خیلی کمتر از این تعداد شمارگان وارد میشود؟
وی لرستان را یکی از استانهای کمتر برخوردار به لحاظ آگهیهای دولتی عنوان کرد و گفت: این استان شرکت خصوصی یا شهرکهای صنعتی محدودی نیز دارد و تعداد آگهیهای دولتی که شامل مزایده و مناقصه هستند انگشت شمارهستند، بنابراین با توجه به تعداد بالای نمایندگیهای سراسری و نشریات محلی و محدود بودن آگهیها، یک ناترازی در حوزه توزیع وجود دارد که همواره باعث نارضایتیهایی بین ارباب جراید بوده است.
نورمحمدی در ادامه با تاکید بر اینکه رویکرد کنونی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان توزیع عدالت فرهنگی در استان است، ادامه داد: در همین راستا طرح بازدید دفاتر نشریههای محلی و سرپرستی روزنامههای سراسری به منظور ساماندهی حوزه مطبوعات استان در دستور کار قرار گرفته تا شفافیت در انجام امور رسانهای صورت پذیرد و توزیعها نیز به سمت عادلانه شدن، سوق داده شوند.
وی با بیان اینکه این بازدیدها به صورت مستمر انجام میشوند، گفت: بعضی از افراد همزمان نمایندگی سراسری و نشریه محلی را با هم دارند و یک دفتر برای هر دو رسانه ثبت شده است که با توجه به اوضاع اقتصادی ضعیف نشریات استان با این افراد مماشات کرده و در بازدیدها، همان یک دفتر برای هر دو رسانه مورد تایید قرار می گیرد.
مسئول امور مطبوعات و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با یادآوری اینکه هر گونه حمایت این اداره کل صرفاً به سرپرست و کارکنان قراردادی دفاتر مورد تایید، تعلق خواهد گرفت، تصریح کرد: طبق قانون افراد واجد شرایط در استانهای کمبرخوردار مانند لرستان میتوانند نمایندگی حداکثر ۵ رسانه را داشته باشند اما برای دریافت آگهی، هر شخص دو نشریه خود را به ارشاد معرفی کند.
وی در ادامه با بیان اینکه علیرغم همکاریهای زیادی که با ارباب جراید شده در بازدیدهای به عمل آمده مشخص شده که بعضی نمایندگیها دفتر ندارند، اظهار کرد: هم اکنون ۷۲ نشریه محلی داریم که ۱۷ مورد دوهفته نامه و ۵۵ مورد به صورت هفته نامه چاپ و توزیع میشوند. همچنین ۹۷ نمایندگی نشریه سراسری داریم که با توجه به اینکه برخی افراد دارای چند نمایندگی سراسری و محلی هستند، مجموعا تاکنون حدود ۱۴۹ دفتر بازدید به عمل آمده است.
انتهای پیام