داریوش فرمانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به پیشینه مردم کرمانشاه در میزبانی از زوار عتبات عالیات، اظهار کرد: در گذشته مرز خسروی تنها مرز تردد به عتبات عالیات بود، برای همین زائران کربلای معلا از همه جای ایران برای رفتن به زیارت امام حسین(ع) از این استان عبور میکردند.
وی افزود: مردم کرمانشاه نیز که افتخار نزدیکی به عتبات عالیات را داشتند، از زواری که به کربلای معلا میرفتند به خوبی میهمان نوازی کرده و از آنها در خانههایشان پذیرایی میکردند، برای همین است که امروز در همه جای ایران مردم این دیار را با صفت میهمان نوازی میشناسند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: طی سالهای اخیر نیز که مراسم پیاده روی اربعین رونق گرفته و به یکی از بزرگترین اجتماعات مذهبی جهان تبدیل شده، بازهم مردم این دیار میزبان خیل عظیمی از زواری هستند که یا به سمت مرز خسروی میروند و یا اینکه از مسیر کرمانشاه به سمت دیگر مرزها عبور میکنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه هر ساله تردد میلیونی زائرین را از استان به سمت کربلای معلا داریم، به منظور میزبانی شایسته و تامین مراکز اقامتی مورد نیاز برای اسکان زائران از چند سال پیش طرح «هر خانه، یک موکب» در استان راه اندازی شد که طی آن شهروندانی که میخواهند به مانند گذشته میزبان زوار حسینی باشند، اعلام آمادگی میکنند.
فرمانی با بیان اینکه امسال نیز این پویش مردمی در استان راهاندازی شده، عنوان کرد: براین اساس هر کدام از شهروندان که بخواهند در این پویش مشارکت داشته باشند، میتوانند با سامانه امداد زائر به شماره 3138 -083 تماس بگیرند و در این پویش ثبتنام کنند.
وی تاکید کرد: همچنین زائرین میتوانند از طریق این سامانه، اطلاعات لازم را در مورد خدماتی مانند اسکان و پذیرایی و موکبها دریافت کنند.
انتهای پیام