برگزاری کمیته رفع تبعیض نژادی در ژنو با حضور هیاتی از ایران

یکصد و سیزدهمین نشست کمیته ناظر بر کنوانسیون محو تمامی اشکال تبعیض نژادی ۱۷ و ۱۸ مرداد ماه سال جاری در ژنو با حضور هیاتی از ایران به سرپرستی نماینده کشورمان در سازمان ملل در ژنو برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این نشست هیات ایران از بیستمین تا بیست و هفتمین گزارش ادواری خود به کمیته مذکور دفاع کرد.

هیات ایرانی متشکل از دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان وزارت امور خارجه به‌عنوان مرجع ملی کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیص نژادی، وزارت کشور، وزارت تعاون کار و امور اجتماعی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پروش، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و دادستانی کل کشور حضور داشتند.

اعضای هیات ایران در این نشست در پاسخ به سؤالات مطروحه توسط اعضای کمیته به آخرین دستاوردها و عملکرد کشورمان در حوزه‌های مختلف مربوط به محو تبعیض بوه یژه اقدامات مربوط به قانون گذاری و سیاست‌گذاری ، محرومیت زدایی از جمله‌ در مناطق کم برخوردار، رفع تبعیض از جمله در  زمیته آموزش، اشتغال، بهداشت برای اقوام و اقلیت‌های دینی کشورمان، اقدامات حمایتی به عمل آمده توسط دولت و اتباع کشورهای همسایه، مقابله با هرگونه توهین به ادیان و اقوام، منع  نفرت پراکنی و بیانات تنفرآمیز، ترویج فرهنگ مدارا و مفاهمه در میان اقوام و اقلیت های دینی، دستاورها کشور در حوزه زنان و دیگر موضوعات مربوطه پرداختند.

بنا بر این گزارش، هیات اعزامی کشورمان همچنین طی این نشست دو روزه به برخی از مهم ترین چالش‌ها و موانع موحود در مسیر تحقق و اجرای مفاد مندرج در کنوانسیون به ویژه اثرات منفی اقدامات قهری یکجانبه و تحریم های ظالمانه اشاره کرده و خواستار توجه اعضای کمیته به این مهم شدند. 

علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد دفتر اروپایی سازمان ملل در ژنو و  رییس هیات ایرانی شرکت کننده در این  نشست، بر عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران برای محو تبعیض نژادی و تقویت فرهنگ مدارا بویژه در پرتو رویکرد دولت منتخب کشورمان تاکید کرد.

وی گفت که با وجود تحریم های مذکور اقدامات خوبی توسط کشورمان در افزایش رشد و توسعه اقتصادی از جمله در مناطق محروم و حمایت از  مهاجران و اتباع به عمل آمده است.

سفیر کشورمان با اشاره به همزمانی برگزاری نشست کشورمان با تداوم روند اقدامات خصمانه و جنایات به عمل آمده توسط رژیم نژاد پرست و آپارتاید صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی دفاع  فلسطین در غزه، جنایات رژیم صهیونیستی را  نقض اشکار حقوق و آزادی‌های بنیادین فلسطینیان دانست

شایان ذکر است، کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیض نژادی یکی مهم‌ترین کنوانسیون‌های ۹ گانه حقوق بشر بین‌المللی است. ایران در سال ۱۹۶۷ میلادی به این کنوانسیون ملحق و تا امروز گزارش‌های ادواری خود را تسلیم کمیته ناظر بر کنوانسیون کرده است.

کمیته ناظر بر محو اشکال تبعیض نژادی متشکل از ۱۸ کارشناس مستقل بین‌المللی از میان کارشناسان کشورهای مختلف است که وظیفه نظارت بر اجرای مفاد مندرج در کنوانسیون توسط دولت عضو را به‌عهده دارد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ / ۲۳:۳۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403051912773
  • خبرنگار : 71049