وحید بهخوش در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: خبرنگار کسی است که با اتکا به ذوق و استعداد شخصی، پس از گذارندن دورههای آموزش تخصصی و با توجه به مسئولیت اجتماعی که این پیشه بر گردن او میگذارد، وظیفه بدستآوردن، آمادهکردن، گردآوری و سامان دادن اخبار و انتقال آنها را با وسایل ارتباط جمعی همچون مطبوعات، رادیو، تلویزیون و خبرگزاری و رسانههای دیجیتال به مخاطبان بر گردن دارد.
وی افزود: خبرنگاران نباید حقیقتی را عمدا تحریف یا خراب کنند و نیز هیچ گونه مطلبی را نباید از دید مردم پنهان نگهدارند.
به خوش تصریح کرد: خبرنگاران به تحقیق و نوشتن برای روزنامههای ملی و یا محلی پرداخته و اخبار و رویدادهایی که برای گروههای مختلف مخاطبان جذاب باشد را از جلسات شوراهای شهر و روستا و جشنهای مدرسه برای روزنامههای محلی تا انتخابات و رویدادهای جهانی برای روزنامههای ملی و سراسری پوشش میدهند.
وی با بیان اینکه خبرنگار باید ذهنی پژوهشگر داشته و از تحقیق و بررسی موضوعات مختلف لذت ببرد، گفت: معمولا داشتن تحصیلات دانشگاهی برای داوطلبان شغل روزنامه نگاری یا خبرنگاری امری لازم و ضروری است.
به خوش تصریح کرد: امروز خبرنگاران بزرگ، «رسانه» را «قدرت» میدانند و با این دیدگاه وارد عرصه خبر و خبرنگاری میشوند، بنابراین خبرنگار باید رسانه را بشناسد، بعد برای آن کار کند، چهره و لحن گفتار برخی از خبرنگاران در جلوی دوربین نشان از بیگانه بودن آنها با عمق خبری است که در صحنه آن قرار دارند.
وی افزود: خبرنگار باید بداند که مخاطب و بیننده خبر تا چه اندازه برای شنیدن و دیدن گزارش خبری او حساس و هوشیار است هر چه شناخت خبرنگار از خبر بیشتر و از نیازها و حساسیتهای مخاطب آگاه باشد، در تهیه و تولید و نگارش و بیان خبر دقیق تر عمل میکند.
انتهای پیام