«سالم پوراحمد» شاعر و نویسند و منتقد در حوزه نشر و چاپ کتاب در این مراسم، اظهار کرد: نشر کتاب یک مجاهدت است و خرسندیم از این که از رشادت میهن پرستان و رزمندگان گمنام، حماسه آفرینی صورت گرفته است.
پوراحمد گفت: متأسفانه امروزه در عرصه نشر، کتابهایی چاپ میشود که از قلم و شأن بسیار پایینی برخوردار هستند و ناشران باید میزان و معیار و حرمت قلم را حفظ کنند.
وی با اشاره به اینکه کتاب قرارگاه گمنامان با نشآت گرفتن از حافظه پدری رزمنده، نوشتهای بیطرف و مورد توجه است، ادامه داد: از محسنات این کتاب روایات حوادث بر اساس تاریخ، ذکر جزئیات؛ برجسته کردن خدمات ارتشیها و جوانمردان دوران دفاع مقدس و معرفی دقیق نامها و مکان هاست.
وی افزود: از نواقص کتاب میتوان به عدم نام بردن نقل کننده خاطرات، که در مقدمه هم کمرنگ بود وعدم فصلبندی، عدم نمایهی مکانها و نامها و نیز عدم اعلان گزاری و عدم استفاده از منابع را نام برد.
در ادامه برنامه «قاسم نظری» دیگر نویسنده، شاعر و منتفد استان گفت: در سطح استان کمتر کتابی دیده شده از سختیهای دفاع مقدس، این گونه واضح قلم بزند.
نظری با اشاره به این که متن و نوشتار اصلی کتاب خاطره نویسی است، ۷ گام اصلی در خاطره نویسی وجود دارد، که در این کتاب کمتر این اصول رعایت شده است.
وی تصریح کرد: رنگ و شکل کتاب در خریداری آن بسیار تاثیر گذار است و این کتاب از طراحی جلد و نمایی ضعیف برخوردار است.
نظری گفت: از دیگر نواقص کتاب متن کتاب با مقدمه اول متفاوت است، خسته کننده بودن متن کتاب؛ گم بودن علائم نگارشی و ویراستاری، درج آمار و ارقام بدون اشاره به منابع نیز از دیگر ضعفهای این کتاب است.
«منصور محبی» معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین، ضمن تقدیر از همراهی و همگرایی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای اسلامی گفت: نقد و بررسی پیرامون کتاب، باید به طور جد در استان پیگیری شود.
این نشست به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، مؤسسه فرهنگی هنری عصر پیام ایلام و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد.
انتهای پیام