دکتر علیرضا مدرکیان در گفتو گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه پزشکان باید آموزشهای وزارت بهداشت را ببینند، ادامه داد: با توجه به افزایش متقاضیان زیاد عملهای زیبایی باعث شده افراد غیر پزشک زیادی وارد این عرصه شوند و این آموزشها را در مراکز غیرمجاز پزشکی و کلینیکهای خصوصی و مراکز فنیو حرفهای ببینند و در این حوزه فعالیت کنند.
رئیس نظام پزشکی استان همدان با اشاره به اینکه جرائم دخالت در امورپزشکی بازدارنده شده است و با کمک دانشگاه علوم پزشکی از فعالیت افراد غیر پزشک جلوگیری شده است، گفت: در گذشته جرائم افراد غیر پزشکی که در امور پزشکی دخالت داشتند بین سه تا پنج میلیون تومان بود و این قانون بازدارنده نبود اما اخیراً قانون جدیدی تصویب شده است و مجازات افراد غیر پزشک برای بار اول بالای ۵۰۰ میلیون تومان و در صورت تکرار جرم بالای یک میلیارد تومان است و در صورت اثبات جرم مجازات کیفری و حبس برای فرد مجرم در نظر گرفته میشود.
مدرکیان در ادامه با اشاره به اینکه پزشکانی میتوانند کارهای زیبایی از قبیل تزریق فیلر، بوتاکس و ژل را انجام دهند که دوره دیده و مهارت داشته باشند، افزود: در گذشته کمیسیون تعیین صلاحیت آییننامهای تعیین و به پزشکان ابلاغ کرد که در این آیین نامه حدود فعالیت پزشکان تعیین شده بود اما در حال حاضر فعالیت این کمیسیون توسط وزارت خانه بهداشت و درمان متوقف شده است و امیدواریم این کمیسیون دوباره فعالیت کند و از فعالیت افراد غیرپزشک و غیر متخصص جلوگیری کند.
این مقام مسئول در ادامه از پلمب سالانه بین ۳۰ تا ۴۰ مرکز غیرمجاز به دلیل دخالت افراد غیر پزشک در استان همدان خبر داد و گفت: در مطبها تمامی اقدامات درمانی باید توسط پزشک انجام شود و دستیار پزشک باید اقدامات مورد نیاز دستیاری را انجام دهد و اگر اتفاقی برای مراجعهکنندگان در حین انجام کار بیفتد تمام مسئولیت با پزشک است. اما اگر پزشک، دستیار یا فردی که فاقد صلاحیت است را در مطب بگذارد و فرد غیر متخصص یا دستیار تمام کارها را انجام دهد، طبق قانون با فرد متخلف برخورد و مطب پلمب میشود.
دکتر مدرکیان از پلمب یک مطب زیبایی دراستان همدان خبر داد و گفت: در هفته گذشته یک مطب خدمات زیبایی در همدان به دلیل اینکه کارها توسط فرد غیرپزشک انجام میشد پلمب شد.
رئیس نظام پزشکی استان همدان با تأکید بر استفاده از مواد مورد نیاز در اعمال زیبایی در حضور شخص مراجعه کننده، خاطرنشان کرد: اگر وسیله یا موادی برای بیماران اعم از ژل و فیلر و بوتاکس استفاده میشود باید در حضور چشم بیماران باز شود و مراجعه کننده باید برند محصول و تاریخ انقضای آن را مشاهده کنند.
انتهای پیام