علیرضا سلیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: احتمالا رئیسجمهور تا پایان هفته جاری اسامی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم را به مجلس میدهد؛ بعد از آن جلسات کمیسیون های تخصصی جهت بررسی برنامه وزرا تشکیل خواهد شد.
وی افزود: بر این اساس اگر آقای پزشکیان فردا (۱۷ مرداد) اسامی وزرای پیشنهادی را تقدیم مجلس کند، یک هفته زمان بررسی برنامه وزرا در کمیسیونهای تخصصی است و جلسات علنی مجلس برای بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزرا از شنبه ۲۷ مرداد شروع می شود.
سخنگوی هیات رییسه مجلس افزود: اگر لیست وزرای پیشنهادی در روز شنبه ۲۰ مرداد نیز به مجلس واصل شود، باز هم مجلس آمادگی دارد که جلسات علنی بررسی صلاحیت وزرا را از روز شنبه ۲۷ مرداد شروع کند.
سلیمی تاکید کرد که جلسات مجلس تا زمان ارائه لیست وزرای پیشنهادی و سپس بررسی صلاحیت ها و رای اعتماد به وزرا بدون تعطیلی و متوالی تشکیل میشود.
به گزارش ایسنا، مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رییس جمهور در روز سه شنبه ۹ مرداد در مجلس برگزار شد.
طبق ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس، رئیسجمهور موظف است حداکثر ظرف مدت دو هفته پس از انجام مراسم تحلیف، ضمن تقدیم برنامه کلی اسامی وزرای پیشنهادی وزارتخانهها را که دارای تجربه و تخصص مرتبط هستند به همراه شرح حال، برنامهها، سوابق و سمتهای علمی و اجرائی و سایر امتیازات قابل استناد، به مجلس تقدیم کند.
رئیس مجلس مکلف است نامه معرفی هیأت وزیران و ضمائم آن را در اولین جلسه علنی اعلام وصول و قرائت کند، سپس معرفینامه و مستندات را برای بررسی به کمیسیون یا کمیسیونهای تخصصی مرتبط ارجاع دهد.
کمیسیون یا کمیسیونهای مرتبط موظفند پس از بررسی صلاحیت، انطباق مدارک، سوابق و برنامههای وزیر پیشنهادی و تطبیق آنها با اسناد بالادستی ظرف مدت یک هفته گزارش خود را به هیأترئیسه ارائه کنند تا برای اطلاع نمایندگان چاپ و توزیع شود. این گزارش قبل از صحبت مخالفان و موافقان توسط سخنگو قرائت میشود.
براساس ماده ۲۰۳ آیین نامه داخلی، یک هفته پس از معرفی دولت، برای بحث و بررسی خطمشی و اصول کلی برنامه دولت و اخذ رای اعتماد برای هیات وزیران، جلسات مجلس به طور متوالی تشکیل میشود که جلسات به صورت صبح و بعدازظهر برگزار خواهد شد. مجلس در این جلسات نطق نخواهد داشت.
اگر مجلس به یک یا چند وزیر رای اعتماد نداد و یا وزارتخانهای به هردلیل وزیر نداشته باشد رئیسجمهور موظف است با رعایت اصل ۱۳۵ قانون اساسی حداکثر قبل از سه ماه فرد یا افراد دیگری را برای أخذ رأی به مجلس معرفی کند.
انتهای پیام