عفونت پنوموکوکی که به نام ذاتالریه شناخته میشود، یکی از عاملهای اصلی مرگ کودکان کمتر از پنج سال، در سراسر جهان است که تزریق واکسن پنوموکوک میتواند مانع بروز بسیاری از بیماریهای جدی و بستری شدن کودکان در بیمارستان شود.
مهدی دلاوری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ایمنسازی یکی از شناختهشدهترین و مؤثرترین روشهای پیشگیری از بیماریهای واگیردار دوران کودکی است و بدون تردید، واکسیناسیون نقشی شگرف در سلامت جامعه ایفا کرده است.
وی افزود: واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون روتین کودکان ادغام شده و در گروههای سنی دو، چهار و ۱۲ ماهه تزریق خواهد شد و در حال حاضر این واکسن برای کودکان سن دوماهگی و متولد ۱۳ خرداد سال جاری به بعد شروع شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: واکسن پنوموکوک هیچ تداخلی با سایر واکسنها نداشته و همزمان با سایر واکسنها برای نوزاد تزریق میشود و شهروندانی که فرزند آنها در سن دو ماهگی است برای دریافت واکسن به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای بهداشت مراجعه کنند.
دلاوری گفت: پنوموکوک موجب عفونتهای شدید در همه گروههای سنی شده و میتواند قسمتهای مختلف بدن از جمله گوش میانی، سینوسها، ریه و پردههای مغز را درگیر کند، اما در گروههای سنی زیر ۲ سال عفونت شدیدتر بوده و منجر به بستری شدن و حتی مرگ میشود.
پنوموکوک یا ذاتالریه یک بیماری باکتریایی است. اهمیت این بیماری تا اندازهای است که سازمان بهداشت جهانی و یونیسف ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) را به عنوان روز جهانی پنومونی نامگذاری کردهاند. تزریق واکسن پنوموکوک تا الآن به صورت اختیاری بود و خانوادهها میتوانستند آن را از داروخانهها تهیه و برای کودکان خود تزریق کنند.
انتهای پیام