حسین محمودی با اشاره به چالشهای تامین برق صنایع بزرگ در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: صنایع بزرگ از اهمیت بسیار بالایی در تامین زیرساختهای تولیدی کشور برخوردارند، بنابراین مدیریت مصرف آنها نیز باید بسیار دقیق و حساب شده انجام شود. برای جلوگیری از ایجاد کوچکترین اختلالی در فرآیند تولید آنها، از سال گذشته طی جلسات مستمر با حضور دستاندرکاران وزارت صمت، بهعنوان متولیان این صنایع و با در نظر گرفتن متوسط مصرف سالانه آنها به نحوی برنامهریزی و سهمیهبندی برای این صنایع صورت گرفت.
وی بیان کرد: تمهیداتی مانند جابهجایی ساعات بار مصرفی صنایع بزرگ در دستور کار قرار گرفت و باید طوری برنامهریزی شود تا کمترین خللی به فرآیند تولید محصولات زیربنایی کشور وارد نشود. با بررسی فرآیند تولید هر صنعت و با در نظر گرفتن میزان موجودی انبار آنها و با توجه به بازار فروش و زمانبندی آن یک رژیم مصرفی برای صنایع مختلف در نظر گرفته شده است. به طور مثال در بخش صنایع سیمانی طوری برنامهریزی شده است که در عین مدیریت مصرف آنها، میزان موجودی کلینکر و ارائه سیمان روزانه به بازار با توجه به میزان تقاضا دستخوش کمترین تغییر شود و در بازار آن نوسانی ایجاد نکند.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان رضوی اضافه کرد: در سالهای اخیر طبق توافقنامه بین وزارت صمت و نیرو برای تعداد قابل توجهی از صنایع فولادی و برخوردار، اقدامات خوبی برای احداث نیروگاه و تهیه انرژی خود از نیروگاههای تجدیدپذیر شده است، بهطوری که در حال حاضر حدود ٢٠ درصد مصرف صنایع این شرکت از این مسیر تامین میشود.
وی اظهار کرد: برق شرکتهای صنعتی با هماهنگی در روزهایی محدود میشود، ولی بهترین گزینه برای تامین برق پایدار و مطمئن شهرکهای صنعتی، مشارکت صنایع مستقر در شهرکها در سرمایه گذاری و ساخت نیروگاههای خورشیدی و توسعه شهرکهای خورشیدی است که وزارت نیرو و سازمان سابتا سازوکار مناسب آن را فراهم و ابلاغ کردهاند.
محمودی اظهار کرد: با ارسال برنامههای مدیریت مصرف صنایع از ماهها قبل هماهنگیها برای آنها صورت گرفته، طوری عمل شده تا صنایع فرصت کافی برای تطبیق برنامه تولید خود با شرایط موجود را داشته باشند، همچنین با در نظر گرفتن سهمیههای شبانه و برداشتن موانع برای صنایعی که با ما همکاری میکنند، شرایط را فراهم کردهایم تا کمترین دغدغه را برای تولید داشته باشند.
وی ادامه داد: مهمترین عامل در شبکههای هوشمند ایجاد زیرساختهای مخابراتی و فیبر نوری است که در این زمینه برق منطقهای خراسان رضوی فعالیتهای اجرایی خوبی را انجام داده است. با توجه به مطالعات انجام شده در شرکت مدیریت شبکه برق ایران، تجهیزات اندازهگیری پیشرفته PMU نیز در سطح پستهای نیروگاهی و انتقال مهم، نصب و راهاندازی شده است که با توجه به مطالعات پایداری شبکه، این شرکت اقدام به طراحی و راهاندازی حفاظتهای ویژه هوشمند حذف بار و تولید کرده که به لحاظ پایداری شبکه برق از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان رضوی در مورد طرح فاینانس گفت: شـبکه برق شـهر مشـهد در افق ١٤٠٧ نیاز به افزایش ظرفیت شـبکه انتقال و فوق توزیع به میزان١٠٥٠ مگاولت آمپر و ٤٠ کیلومتر مدار خط دارد که در طرح فایناس شــبکه برق شــهر مشــهد پیش بینی شده است و ان شــاﷲ به بهرهبرداری خواهد رسـید. در این طرح ٢ پسـت ٤٠٠ کیلوولت و ٩ پسـت فوق توزیع و خطوط انتقال آنها احداث یا توسعه خواهند یافت. با اجرای این طرح شبکه انتقال و فوق توزیع مورد نیاز در افق ١٤٠٧ تضمین خواهد شد.
انتهای پیام