مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان:

برگزاری بیست و نهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیمه‌دوم آبان در همدان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: بیست و نهمین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در نیمه دوم آبان ماه امسال در استان برگزار می‌شود.

مسعود ویژه دوشنبه ۱۵ مرداد در جمع خبرنگاران ضمن عرض تسلیت شهادت اسماعیل هنیه و تبریک هفته خبرنگار با بیان اینکه خبرنگاران مجاهدانه بدون اینکه دیده شوند اقدام به انتشار اخبار می‌کنند، اظهارکرد: در سال ۱۴۰۱ بیست و هفتمین دوره تئاتر کودک و نوجوان در استان همدان با حضور بیش از ۱۰۰ هزار نفر بازدید کننده در ۱۶ سالن نمایشی با ۲۳۸ اجرا از ۸۴ گروه نمایشی از ۲۸ استان و شش کشور خارجی برگزار شد اما در سال ۱۴۰۲ برگزاری این جشنواره در همدان مورد بی‌ مهری قرار گرفت اما با پیگیری‌های انجام شده و اعلام آمادگی شورای شهر و شهرداری و پیگیری نمایندگان همدان در نیمه دوم آبان ماه بیست و نهمین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در استان برگزار می‌شود.
وی از  پوستر بازارچه اینترنتی فروش محصولات فرهنگی و هنری با عنوان گل‌های اطلسی رونمایی کرد و افزود: هنرمندان استان همدان و نویسندگان می‌توانند آثار خود را بارگذاری کرده و به صورت برخط اطلاع‌رسانی و فروش آن انجام می‌شود.
ویژه تأکید کرد: حوزه فرهنگ و هنر جز مظلوم‌ترین حوزه‌های مدیریتی در جامعه است و همیشه در هرمسئله‌ای موضوع مشکلات فرهنگی مطرح شده اما در مواقع پشتیبانی فرهنگ نادیده گرفته می‌شود.
وی با بیان اینکه جذب اعتبارات در سطح ملی و برگزاری برنامه مشارکتی، تعامل مثبت و سازنده با تشکل‌ها و سازمان‌ها همراه با خرد جمعی و بدون تک روی در برگزاری رویدادها و برنامه‌های فرهنگی در استان بسیار موثر بوده است، افزود: شورای ستادی هر هفته در روزهای شنبه برگزار و جدا از بررسی برنامه‌ریزی‌های کلان در طول سال، هرهفته برنامه هفته پیش رو بررسی و برنامه هفته گذشته تحلیل و آسیب‌شناسی می‌شود.
ویژه با بیان اینکه تمامی برنامه‌های انجام شده در اداره ارشاد استان همدان حاصل خرد جمعی و برگرفته از اسناد و مصوبات شوراهای مختلف هستند، اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان سیاست تمرکززدایی از مرکز استان به شهرستان بوده و سعی شده که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ هر شهرستان میزبان یک رویداد فرهنگی و هنری استانی باشد همچنین با حمایت‌های وزارت ارشاد آموزش رایگان هنر مناطق محروم استان در سال ۱۴۰۱ برای کمک به پرورش استعدادها انجام شد و اکنون بسیاری از این استعدادها با ادارات شهرستان ها در ارتباط و تعامل هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ادامه داد: ارتباط با اهالی فرهنگ استان تنگاتنگ بوده و سرکشی به مجموعه و موسسات انجام شده و سعی بر این بوده که در این برنامه‌ها خلاقیت و نوآوری در اولویت باشد و تمام اقدامات صورت گرفته در حوزه فرهنگ و هنر استان همدان در گرو همدلی مسئولان استانی، کشوری و اهالی فرهنگ و هنر بوده است.
ویژه با بیان اینکه در ابتدا فعالیت و عملکرد مدیران اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان از بعد از انقلاب تا سال ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار گرفت تا نقاط قوت آنها تقویت و از نقاط ضعف پرهیز شود، تصریح کرد: سند مهندسی فرهنگی در ۱۴ استان بر پایه اصول علمی و استخراج مطالب از مراجع مختلف اطلاعاتی در قالب‌های مختلف پژوهشی تدوین و تصویب شد که در سفر شهید جمهور به همدان ۳۰ میلیارد تومان اعتبار به تحقق این سند اختصاص داده شد اما بعد از شهادت رییس جمهور این اعتبار عملیاتی نشد و باید از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی به استان تخصیص داده شود.
تخصیص بودجه برای اجرای سند مهندسی فرهنگی
وی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۳ کشور نیز اعتبارات خوبی برای فعالیت‌های فرهنگی در نظر گرفته شده که سند مهندسی فرهنگی جزئی از این موارد است، گفت: برای ثبت همدان در تقویم رسمی کشور با توجه به اهمیت و سبقه فرهنگی و تاریخی این شهر بعد از تدوین و بررسی مستندات مربوطه ارسال و روز یک شهریور به عنوان روز همدان نیز نامگذاری شده و این می‌تواند ظرفیتی برای آیندگان باشد و رویدادهای بزرگ فرهنگی در این تاریخ می‌تواند برگزار شود.
ساخت یادمان سیدجمال‌الدین اسدآبادی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان دو بنیاد بوعلی سینا و سیدجمال‌الدین اسدآبادی در استان وجود دارد که هرکدام از آنها منشا برنامه‌های بزرگ در همدان هستند، تصریح کرد: در سال ۱۳۸۸ تأسیس بنیاد سیدجمال‌الدین اسدآبادی تصویب شده بود که بعد از ۱۴ سال با پیگیری و ایجاد سازوکار لازم این ظرفیت فرهنگی و هنری برای همدان ثبت شد. همچنین یادمان سیدجمال‌الدین اسدآبادی در محل زندگی او با پیگیری‌های صورت گرفته در حال ساخت است و به زودی رونمایی خواهد شد.
ویژه با تاکید بر اهمیت گرامیداشت بزرگان و مفاخر استانی، بیان کرد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۳۰ نکوداشت و گرامیداشت برای مفاخر در سطح استان برگزار شد و یکی دیگر از اقدامات پیشنهاد ثبت روز ۳۱ اردیبهشت برای یادبود باباطاهر بود که متاسفانه به دلیل پیشامد رخ داده برای شهید جمهور قرار بر این شد که روز دیگری برای یادبود باباطاهر درنظر گرفته شود.
وی برگزاری نمایشگاه کتاب دفاع مقدس در کنار کنگره شهدای استان همدان در سال ۱۴۰۲ با حضور بیش از ۱۰۰ ناشر را از دیگر اقدامات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ بیست و هفتمین دوره تئاتر کودک و نوجوان در استان همدان با حضور بیش از ۱۰۰ هزار نفر بازدید کننده در ۱۶ سالن نمایشی با ۲۳۸ اجرا از ۸۴ گروه نمایشی از ۲۸ استان و شش کشور خارجی برگزار شد اما در سال ۱۴۰۲ برگزاری این جشنواره در همدان مورد بی مهری قرار گرفت اما با پیگیری‌های انجام شده و اعلام آمادگی شورای شهر و شهرداری و پیگیری نمایندگان همدان در نیمه دوم آبان ماه بیست و نهمین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در استان برگزار می‌شود.
ویژه با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رتبه دوم اشتغال در استان را کسب کرد و در سال‌جاری تاکنون رتبه سوم را دارد، اظهار کرد: نمایشگاه قرآنی در سال ۱۴۰۲ به میزبانی همدان و در ۱۴۰۳ به میزبانی ملایر در ایام ماه مبارک رمضان برگزار شد و در پایان سال جاری این نمایشگاه در شهرستان رزن برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه در دوسال گذشته ستاد اوقات فراغت در این اداره تشکیل می‌شود، گفت: بازی‌های رایانه‌ای و توجه به این حوزه یکی از ظرفیت‌هاییست که مورد غفلت قرار گرفته و در این راستا اولین دوره آموزشی بازی‌های رایانه‌ای در سال ۱۴۰۲ برگزار شد
احیای هنرستان هنرهای زیبا در همدان
وی با بیان اینکه دو دوره فیلمسازی و فیلمنامه‌نویسی کشوری در حوزه سینما با مشارکت انجمن سینما جوان در همدان برگزار شد، اضافه کرد: فیلمسازان شش استان در دوره فیلمسازی همدان حضور پیدا کردند که شش فیلم کوتاه تولید شد همچنین برگزاری دوره آموزشی تولید مستند از دیگر اقدامات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه آموزش است.
ویژه با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات حوزه آموزشی احیا هنرستان هنرهای زیبا بود، گفت: بعد از انجام مصاحبه از ابتدای مهرماه سال‌جاری پذیرای هنرجویان است.
وی از رونمایی پوستر بازارچه اینترنتی فروش محصولات فرهنگی و هنری با عنوان گل‌های اطلسی خبر داد و افزود: هنرمندان استان همدان و نویسندگان می‌توانند آثار خود را بارگذاری کرده و به صورت برخط اطلاع‌رسانی و فروش آن انجام می‌شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بیان کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد سازمانی به نام فرهنگ و ارتباطات وجود دارد که در ۵۴ کشور پایگاه فرهنگی فعال است و خواهرخواندگی همدان در شهر کولاب تاجیکستان به دلیل مزار میرسیدعلی همدانی و شهر بخارا در ازبکستان که زادگاه بوعلی سینا با همکاری شهرداری و میراث فرهنگی همدان در حال پیگیری است.
ویژه با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱، ۲۵ برنامه از سوی تشکل‌ها در استان با دومیلیارد تومان اعتبار و در سال ۱۴۰۲ ،۲۸  برنامه از سوی تشکل‌ها با چهار میلیارد تومان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان پشتیبانی مالی شدند، خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ جشنواره مد و لباس در استان همدان برگزار شد و در سال‌جاری نیز فراخوان این جشنواره منتشر شده و در شهریور یا مهرماه اختتامیه برگزار خواهد شد و سعی بر این است با برگزاری این جشنواره‌ها ارتباط بین فارغ‌التحصیلان این رشته و اصناف ایجاد شود.
افتتاح موزه هنرهای معاصر تا 2سال آینده
وی با بیان اینکه ۳۲ پروژه عمرانی در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان پیگیری و بهره‌برداری شد که موزه هنرهای معاصر پروژه ملی بود، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار به ساخت موزه هنرهای معاصر اختصاص داده شده و تاکنون ۷۵ درصد پیشرفت داشته است و امیدواریم این موزه تا دوسال آینده افتتاح شود.
ویژه با بیان اینکه از ۳۱ پروژه استانی ۲۹ مورد فعال بوده و دو پروژه دیگر به هنگام تخصیص اعتبار تکمیل می‌شوند، گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲ میلیارد، ۱۴۰۱ حدود ۱۷ میلیارد و در سال ۱۴۰۲ ،۱۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون  تومان اعتبار برای انجام پروژه‌های عمرانی برای همدان مصوب شده بود که به ترتیب ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، ۱۲ میلیارد و ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان محقق شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای بازسازی و تعمیر مجتمع‌ها در سراسر استان هزینه شده است، تصریح کرد: برگزاری‌های جنگ شادی، نمایش‌های مفرح، جشنواره‌های موسیقی از برنامه‌های اداره فرهنگ و ارشاد در راستای افزایش نشاط اجتماعی است و تئاتری با موضوع طنز و با حضور پیشکسوتان این حوزه در آماده سازی است که بعد از ماه صفر اجرا خواهد شد.
ویژه با بیان اینکه  در سال ۱۴۰۲ از حوزه معاونت فرهنگی ۴۴ مجموعه در قالب ۵ هزار ۳۳۷ عنوان کتاب به ارزش سه میلیارد و ۵۳۰ میلیون ریال کتاب اهدا شده است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳۵ میلیون، سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵۰ میلیون و در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰ میلیون تومان کمک غیرنقدی از طریق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ نزدیک دومیلیارد و در سال جاری تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیون تومان به موسسات از محل وزارت ارشاد پرداخت شده است، گفت: صدور مجوز موسسات فرهنگی و هنری در سال ۱۴۰۰ دو مورد، در ۱۴۰۱ دومورد، در ۱۴۰۲ چهار مورد و در سال ۱۴۰۳ سه مورد بوده همچنین در سال ۱۴۰۰ یک مورد، در سال ۱۴۰۲ سه مورد و در سال ۱۴۰۲ دو مورد مجوز برای مراکز چاپ صادر شده است.
ویژه با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ هفت مورد، در ۱۴۰۱ پنج مورد و در ۱۴۰۲ یک مورد مجوز مراکز انتشاراتی در همدان صادر شده است، افزود: از سال ۱۴۰۰ تاکنون به ترتیب ۱۹۵ ،۳۸۷ ،۳۸۶ و۱۵۸ مجوز چاپ کتاب و ۲۳ ، ۱۹ ،۱۴ و ۸ مورد نیز مجوز رسانه و ۴ ،۵ ،۴ و ۳ مورد مجوز کانون اگهی تبلیغاتی صادر شده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ پنج جلسه، ۱۴۰۱ هفت جلسه،۱۴۰۲ هفت جلسه و ۱۴۰۳ دو جلسه شورای اطلاع‌رسانی در استان همدان برگزار شده است، اضافه کرد: گرامیداشت بوعلی سینا و روز همدان در قالب یک برنامه با حضور مهمانان ملی برگزار می‌شود و در آستانه اربعین سیدالشهدا که زائران از استان‌های مختلف از همدان عبور می‌کنند فرصت بسیار خوبی برای معرفی استان به آنهاست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بیان کرد: سررسیدی با ثبت رویدادهای مربوط به فرهنگ و هنر همدان در حال تدوین است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403051510098
  • خبرنگار : 50237