صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، درباره افزایش جمعیت گونهای از حشرات در باغات و اراضی کشاورزی استان گیلان، اظهار کرد: این حشرات نوعی از زنجرک با نام علمی Orosanga japonicus هستند.
وی افزود: حشرات کامل و پورههای آن با مکیدن شیره گیاهی موجب ترشح میزان زیادی مواد قندی شده که تجمع مورچهها و جلب قارچ فوماژین(دوده) و به دنبال آن سیاه شدن برگ را به همراه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه اطلاع از روشهای پایش و کنترل با استفاده از ابزارهای جلب کننده، با توجه به عدم شناخت کافی از رفتار زنجرک «O. japonicus» ضروری به نظر میرسد، تصریح کرد: یکی از مهم ترین و کارآمدترین روشهای غیر شیمیایی در مدیریت این آفت تله گذاری است.
محمدی استفاده از کارتهای رنگی چسبنده را نیز از روشهای جمعآوری حشرات کامل دانست و عنوان کرد: این حشرات از حدود هفت سال قبل در استان مشاهده شدهاند، اما خسارت اقتصادی آنها محسوس نبوده؛ این در حالی است که امسال ظاهرا شاهد خسارت این زنجرکها هستیم که میتواند ناشی از تغییرات اقلیم باشد که همراه با تهدید آفات و بیماریهای جدید است.
وی با بیان اینکه هنوز دستورالعمل مشخص کنترل و مبارزه با این آفت وجود ندارد، خاطرنشان کرد: براساس مطالعات علمی و پژوهشی انجام شده درباره این حشره، کشاورزان میتوانند از سم بیولوژیک بی.تی استفاده کنند؛ همچنین حشرهکش گیاهی پالیزین به دلیل کمخطر بودن برای محیط زیست میتواند در کنترل زنجرک O. japonicus نقش مهمی داشته باشد و به عنوان جایگزین حشرهکشهای شیمیایی پر خطر در کنترل این آفت به کار گرفته شود.
انتهای پیام